enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5258
EURO
34,9605
ALTIN
2.434,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
27°C
Adıyaman
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Dikkat! Kestaneler Arasında Gizli Tehlike

Dikkat! Kestaneler Arasında Gizli Tehlike
REKLAM ALANI
04.01.2024
0
A+
A-

Dikkat Kestaneler Arasinda Gizli Tehlike 1Dikkat Kestaneler Arasinda Gizli Tehlike 1

Çin Kestanesi ile Diğer Türleri Ayırmak Önemli!

Çin kestanesi (Aesculus hippocastanum) ile yenilebilir kestaneler (Castanea sativa) arasındaki farkları bilmek hayati önem taşıyor. Çin kestanesi, içerdikleri zehirli saponinler nedeniyle tehlikeli olabilir. İki türü ayırt etmek için dışsal özelliklere dikkat edilmeli.

Dikkat Kestaneler Arasinda Gizli Tehlike 2Dikkat Kestaneler Arasinda Gizli Tehlike 2

Çin Kestanesi Nasıl Anlaşılır?

Çin kestanesini diğer türlerden ayırmak için meyve şekline dikkat etmek önemlidir. At kestanesi olarak da bilinen Çin kestanesi, genellikle küresel bir şekle sahiptir. Diğer taraftan, güvenle tüketilen kestaneler daha düz, uçları sivriltilmiş ve fırça benzeri tüylerle çevrilmiş bir yapıya sahiptir.

Dikkat Kestaneler Arasinda Gizli Tehlike 3Dikkat Kestaneler Arasinda Gizli Tehlike 3

Çin Kestanesi Tüketimi Tehlikeli!

Çin kestanesi çiğ olarak tüketildiğinde çok zehirli olabiliyor. En güvenilir ayırt etme yöntemi ise pişirmektir. Pişirildiğinde beyaz köpüklü bir tabaka oluşur, tadı neredeyse yok gibidir. Uzmanlar, kokusu dahi farklı olan bu kestaneden uzak durulması gerektiğini vurguluyor.

Güvenle Tüketilebilen Kestaneler Sağlık Deposu!

Uzmanlar, güvenle tüketilebilen kestanelerin birçok sağlık faydasına sahip olduğunu belirtiyor. Sağlıklı kestaneler, antioksidanlar bakımından zengin olup kış aylarında enerji kaynağı olarak tercih ediliyor.

Haber Merkezi

Kış Sofralarını Süsleyen Fırında Kestane Tarifi

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi