enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4527
EURO
34,7949
ALTIN
2.427,41
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
27°C
Adıyaman
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

“Dijital Evrende Çocuk Projesi” hayata geçirildi

“Dijital Evrende Çocuk Projesi” hayata geçirildi
REKLAM ALANI
22.02.2024
0
A+
A-

“Dijital Evrende Çocuk Projesi” hayata geçirildi

Betül Yılmaz/AMASYA-BHA

Çalıştay’da, Amasya Valisi Yılmaz Doruk ,Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, proje ortağı olan kurum ve kuruluşların yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile basın mensupları yer aldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan Çalıştay’ın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, Dijital Evrende Çocuk Projesi’nin detayları hakkında bilgiler verdi.

Vali Yılmaz Doruk ise konuşmasında,

Teknolojinin hayatımızın her alanına girdiği bir çağda yaşamaktayız. Günümüzde İnsanlar artık yüz yüze etkileşimden daha çok çevrim içi ortamlarda iletişime geçmeye başlamışlardır.

Dijitalleşme insan hayatını kolaylaştırdığı gibi, barındırdığı risklerle birlikte çocuk ve gençlerimiz üzerinde olumsuz etkilere de sebep olmaktadır.İnternet ortamı güvenlikle ilgili risk oluşturmasının yanı sıra, özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin yoğun olarak kullandığı sosyal ağlar, kişisel mahremiyetin ihlali ve siber zorbalığa kadar olumsuzlukları da beraberinde getirmektedir.

Bu noktada çocuklarımız ve gençlerimiz, internetin ve sosyal medyanın olumsuz etkilerine maruz kalarak, maalesef sosyal yaşam ile milli ve manevi değerlerden uzaklaşabilmektedir. Bu durumu engelleyebilmek ve toplumumuzu internet kullanımı konusunda bilinçlendirmek amacıyla, Valiliğimiz öncülüğünde paydaş kurumlarımızın da katkılarıyla ‘Dijital Evrende Çocuk Projesini’ hayata geçirmiş bulunuyoruz.

Bu projemizle, sanal ortamlarda öğrencilerimizin güvende olmalarını sağlamayı, velilerimizi sanal ortamda öğrencilerimizin karşılaşabileceği riskler konusunda bilgilendirmeyi, gençlerimize siber zorbalıkla mücadele etme becerileri kazandırabilmeyi, toplumumuzun internet ve sosyal medyayı doğru ve yeterli sürelerde kullanmalarını ve internette doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Valimiz Yılmaz Doruk’un konuşmasının ardından, Doç. Dr. Kemal Özcan tarafından ‘Teknoloji Bağımlılığı’ konusunda konferans verildi. Çalıştay’ın devamında projenin detayları ve uygulama sürecine ilişkin bir sunum yapıldı. Sunumdan sonra ise proje ortağı paydaş kurumların temsilcileri projeye sağlayacakları katkılara ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdiler.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi