enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5160
EURO
34,8257
ALTIN
2.426,37
BIST
9.689,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Az Bulutlu
28°C

“DERVİŞE SİTEM” BEYAN YAYINLARINDA ÇIKTI…. 

“DERVİŞE SİTEM” BEYAN YAYINLARINDA ÇIKTI…. 
REKLAM ALANI
14.02.2015
0
A+
A-

 

Öğrencilik yıllarından beri edebiyata, sanata tutkun olan yazar Hamza ÇELENK; daha o yıllarda  çıkan birçok edebiyat, sosyoloji dergilerinde deneme, ve şiirleriyle dikkat çekmiştir. Sağlam üslubu ve şiirinin yapısı itibariyle oldukça dikkat çekici bir çizgi yakalayan Hamza ÇELENK nihayet ,denemelerini ilk kitabıyla taçlandırdı.

 

Hayata ve medeniyetimize dair dervişâne tutumu, şairliğinden gelen şiirsel üslubu ile keyifle okunacak bir kitaba imza attı Hamza ÇELENK.

 

Beyan Yayınlarından görücüye çıkan kitap “ Dervişe Sitem” şimdiden okuyucudan tam not aldı.

 

Manevi temellerinden yoksun kalmış bir yaşamın köksüzlüğünü, şuur kazandırmaktan uzak olduğunu bilen yazar, dinamik bir şiir dilini kullanır denemelerinde.

 

İnsani duyarlılık ekseninde yalnızca memleket coğrafyasını değil tüm yeryüzünü konu edinen yazarın denemelerinde sosyal problemlerin merkezi bir yer tuttuğu, bunu ölüm, aşk gibi evrensel temaların takip ettiği görülür.

 

 

Çağın dayatmalarına direnerek varlıktaki hakikate ulaşmaya çalışan bir derviş görüntüsü çizer denemelerinde Hamza ÇELENK.

 

Modern yaşamı tenkit ettiği diğer denemelerinde ortaya koyduğu manifesto gibi tavır oldukça çarpıcı ve derinlik arz eder.

Mimarisinden eğlencesine dek asli kimliği yok olmaya yüz tutmuş bir sosyal hayat ve iç dinamikleri sönmüş bir sistem yazarın tahammülünü zorlar.

 

Metafiziği kendine fon yapan bu deneme üslubunun yaslandığı düşünce planı diğer bütün yazılarında da gözlenir. İnsan, tabiat ve tarih bir devir daim içindedir. Hepsi varlığın orijinine doğru ilerleyen bir seyahattedir.

 

Yazara  göre bu merkez nokta, inanca ve “yaratıcı‟ya uzanır. Oraya doğru uzanan seyahatte ise mücadeleler vardır. Bu mücadeleyi sahih bir şekilde vermek için  köklü medeniyetimize tutunmak gerektiğini anlatır.

 

Denemeleriyle  çağını yorumlayan, modernizmin dayatmalarına protest tavır sergileyen, bu bağlamda direniş edebiyatı yapmayan fakat edebiyatla direnmenin en güzel örneklerini sunan yazılarıyla Hamza ÇELENK, “Dervişe Sitem” ile Merhaba dedi bizlere.

 

Beyan Yayınlarından çıkan, oldukça güzel bu eser raflardaki yerini aldı kitapçılarda, şimdi okuma vakti.

 

Kitabın arka sayfasından:

 

 

 

…Hey derviş, hani demiştin ya “kitabı, barışı ve onurunu

koru” diye. Doğrudur, ince bir sezgiyle kavranmalı kitabın, barışın

ve onurun sesi. Fakat ben doğmadan kitapsız bırakmışlar babamı.

Dalgasız bir denize dönüşmüş alem, koyu bir cehalet ekilmiş semalarına…

Onursuzluk, onur diye resmedilmiş tablolarıma. Her itiraz için kaldırdığımda

ellerimi, Pandora Kutusu açılıyor ve etrafa dehşet saçıyor

vahşi hayvanlar. Nirvana’ya ulaşamamam için yasaklamışlar incir

ağaçlarının altında diz çöküp yakarışımı. Çarmıhla tehdit ediyorlar

tekrar İsa’yı, denizin kuytu sularını gösteriyorlar Musa’ya. Oysa o

suda boğulanlar kendileriydi…

 

 

                                                                                                           HİKMET KIZIL

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi