enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

‘Depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor’

‘Depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor’
REKLAM ALANI
27.12.2023
0
A+
A-

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 1939 Erzincan Depremini Anma Programı ve Yerelde Afet İletişim Paneli’ne katıldı. Vali Aydoğdu, “Biz madem depremden kaçamıyoruz. O zaman depremle yaşamayı mutlakla öğrenmemiz gerekiyor” dedi….

1939 Erzincan Depremi’nin yıl dönümü dolayısıyla “1939 Erzincan Depremini Anma Programı ve Yerelde Afet İletişim Paneli’ düzenlendi. İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, kurum müdürleri ve davetliler  katıldı.

“BU ÇALIŞTAYI ÇOK ÖNEMSİYORUM”

Programda konuşan Vali Aydoğdu, “Bir animasyon çizgi film halinde Erzincan merkezde deprem olduğu anda koordinasyon merkezi neresi, çadır kurulma alanları neresi, toplanma alanları neresi, konteynır şehirler nereye kurulacak gelen yardımlar nereye yığılacak, kim ne görevi yapacak hepsini bizim ezbere bilmemiz gerekiyor. Biz madem depremden kaçamıyoruz. O zaman depremle yaşamayı mutlakla öğrenmemiz gerekiyor. Altını çizeceğim bir şey daha var, şehirde dolaşırken acılarla yoğrulmuş bir şehir doğru. Acı insana asalet katar ama acılar bizi oturmaya veya tembelliğe sevk etmemeli. Bunu şiddetle reddediyorum ve asla kabul etmiyorum. Evet acılar var ve burası deprem bölgesi, o nedenle daha çok çalışmamız gerekiyor. Daha çok üretmemiz gerekiyor. Depremin arkasına sığınarak, böyle pişmanlık içerisinde oturacak bir şehir değiliz. Daha çok üretip, istihdam oluşturacağız. Daha ileriye, güvenle bakacağız. Ders alarak önümüze bakmamız gerekiyor. Onun için bu çalıştayı çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

3 OTURUM YAPILDI

Panelde Afet Süreçlerinde Kurumsal İletişimin Önemi, Afet Süreçlerinde Ulusal ve Yerel Medyanın Koordinasyonu ve Afet İletişiminde Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü başlıklarında 3 oturum yapıldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi