enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

Darp Edilen Okul Müdürüne Destek VİDEOLU HABER

Darp Edilen Okul Müdürüne Destek VİDEOLU HABER
REKLAM ALANI

Darp Edilen Okul Müdürüne Destek
Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi ve Kahta İlçe Temsilciliği Kahta’da bir okul müdürünün darp edilmesi olayı ile ilgili basın açılamasında bulundu.

Saldırının kınandığı açıklamada; Adıyaman Şubesi yönetim kurulu üyeleri, Kahta İlçe Temsilciliği ve yüzlerce eğitim çalışanı hazır bulundu.

Eğitim Bir Sen Kahta İlçe Temsilciliği’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, “Öğretmen eğitimin en temel unsurudur. Öğretmeni korumayan, sosyal ve özlük haklarını teslim etmeyen, onu merkeze almayan bir eğitim sisteminin başarılı olması söz konusu değildir. Son yıllarda öğretmene yönelik bir şiddet olayının yaşanmadığı bir gün kalmamıştır. Her gün öğretmenlerimizin acılarını, hüzünlerini veya yasını tutmak durumunda kalıyoruz” dedi.
Yaşanan elim olayı hatırlatan Deniz, şöyle konuştu:

“Son olarak geçen hafta Kahta ilçemizde bir okul müdürümüz, okul kantininde yaşanan kavganın önlenmesi için çağırdığı emniyet ekibi tarafından kavgayla hiç bir ilgisi olmadığı halde darp edilmiştir. Kendisini Okul Müdürü olarak tanıtıp olayı yatıştırma yönündeki çabasına rağmen, söyledikleri dikkate alınmayıp orada bulunan veli, öğretmen ve öğrencilerin gözleri önünde kelepçe takılmak istenmiş sonrasında darp edilmiştir. Ellerine kelepçe takılmasına rıza göstermeyen okul müdürü herhangi mukavemet veya hakarette bulunmayarak kendi rızası ile ekip otosuna binmiş, olayların daha da büyümesine mani olmuş ve bir vatandaş ve kamu çalışanı olarak vazife bilinciyle hareket etmiştir. Konu adli makamlara intikal ettiğinden dolayı ön yargımız olmamakla beraber okul müdürünün olayla hiç bir ilgisi olmamasına rağmen göz altına alınmış olması endişelerimizi arttırmıştır. Bu konunun bir an önce aydınlatılması ve sorumluların gerekli cezayı görmesi en büyük temennimizdir. Okul kantininde yer alan kamera kayıtları ve görüntüler adli makamlara ve mülki amirlere verilmiş olup, Valilik tarafından konunun aydınlatılması için soruşturulma başlatılmış olmasını önemli ve yerinde bir adım olarak görüyoruz”

Ayrıca giderek artış gösteren, bazısı ağır yaralama bazısı da cinayetle neticelenen bu saldırılar karşısında öğretmenlerin kendilerini savunmasız hissettiğini, yetkililerden caydırıcı tedbirler, mesleğin itibarını artıracak politikalar beklediklerini vurgulayn Deniz, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın bürokratik yapısı yaraya merhem olacak kesin çözümler yerine, bütün bir eğitim camiasının itibarını toplum nezdinde zedeleyen, gündemini meşgul eden uygulamalara her gün bir yenisini eklemektedir, yarayı derinleştirmektedir. Öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren anlayış, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir” dedi.

Ali Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi ve İlçe Temsilcilikleri olarak öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, bu kanlı, karanlık, şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin şiddetin esiri olmaması için hep birlikte karşı durmalıyız.
Eğitim-Bir-Sen olarak, saldırılar sonucu hayatını kaybeden bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, saldırıya uğrayan bütün eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; şiddete başvuranları kınıyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz. Çünkü saldırıya uğrayan, bizim geleceğimizdir.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi