enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5386
EURO
34,8715
ALTIN
2.444,12
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

“Dargelirli artık et pişiremeyecek”

“Dargelirli artık et pişiremeyecek”
REKLAM ALANI
01.03.2024
0
A+
A-

Kırmızı et fiyatlarındaki artışın durdurulamadığını belirten Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, bu Ramazan ayında dargelirli vatandaşların tenceresinde kırmızı etin pişmeyeceğini söyledi.

featured

“Dargelirli artık et pişiremeyecek”

Geçtiğimiz yıllarda sene de bir veya iki kez et fiyatları zamlanırken son bir yıldır ortalama her ay et fiyatlarında artış yaşandığını belirten Rüzgar, bu zammın son aylarda ise çok daha fazla olmaya başladığını söyledi. Son et fiyatlarında yaşanan zammı vicdansızlık olarak niteleyen Rüzgar, “Yaklaşık 15 gün önce hem dana hem de kuzu etine birden 100 TL’ye yakın zam geldi. Arpa fiyatına sadece bir TL zam gelirken ete ise yüzde 300 geldi. Anlam veremediğimiz şey ise Bakanlığın buna sessiz kalmasıdır. Ne bir açıklama, ne bir durdurma; bununla ilgili hiçbir somut adım atılmıyor.” dedi.

“BESİCİLER HAYVAN SATMAK İSTEMİYOR”

Et fiyatlarındaki artış nedeniyle besicilerin hayvanlarını satmak istemediğini dile getiren Rüzgar, şöyle devam etti: “Besiciler, nasıl olsa bir hafta sonra zam gelecek diye hayvanlarını satmıyorlar. Biz kasaplarda zamlı aldığımız için eti zamlı satmak zorunda kalıyoruz. Olan vatandaşa oluyor. Önümüzde Ramazan ayı var. Bu Ramazan ayında eminim ki dar gelirli vatandaşlarımızın tenceresinde et pişmeyecek. Öyle görünüyor. Şu anda 450 TL’ye vardı ve hatta bazı marketlerde 500 TL’ye kadar satılıyor. Dargelirli vatandaşlarımız sakatat bile alamıyor. Zor bir süreçten geçiyoruz. Ramazan ayında nasıl bir durumla karşılaşacağız, onu kestiremiyorum.”

“Dargelirli artık et pişiremeyecek”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi