ANKARA – BHA
Av. Cüneyd Altıparmak, Altıparmak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, konuyu on madde halinde ele aldı. İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararının, Ankara’da devam eden Büyük Kurultay dosyasını doğrudan etkileyeceğini belirten Altıparmak, 196 delegenin usulsüz şekilde oy kullandığının tespit edildiğini hatırlattı.
Altıparmak, kongrenin iptali ile kongrede yapılan seçimlerin iptalinin farklı hukuki süreçler olduğuna dikkat çekerek, “Seçimlerde sorun varsa divanın yerine geçici bir heyet atanır. İstanbul dosyasında da bu uygulanmış ve eski yönetim değil, geçici bir heyet görevlendirilmiştir” dedi.
CHP’nin kararı istinaf ettiğini hatırlatan Altıparmak, kararın uygulanmaya devam edeceğini ancak istinafın bozması halinde tedbirin ortadan kalkacağını vurguladı.
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Başkanvekili ve Star gazetesi yazarı Av. Cüneyd Altıparmak, bu tür davalarda Siyasi Partiler Kanunu, Dernekler Yasası ve Medeni Kanun’un uygulandığını, ayrıca dava açma sürelerinin Medeni Kanun’un 83. maddesiyle sınırlandırıldığını ifade etti.
Ortada suç unsuru bulunması halinde savcılığın “davaname” ile iptal davası açabileceğini belirten Altıparmak, İstanbul kararında bu sürecin yaşandığını söyledi.
Altıparmak, Yargıtay’ın daha önceki benzer kararlarına da atıf yaparak, “Kongrelere dair hukuki durum iptaller yönünde ilerliyor. Bu da CHP için krizin derinleşmesi demek. Çıkışın tek yolu mutedil kalmak” değerlendirmesinde bulundu.