enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5151
EURO
34,7963
ALTIN
2.423,76
BIST
9.754,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Çok Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Adıyaman’da Ayakta Alkışlandı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Adıyaman’da Ayakta Alkışlandı
REKLAM ALANI

GAP gazeteciler birliği cemiyetinin davetlisi olarak Adıyaman’a gelen KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Cumhurbaşkanı Ersin TATAR Adıyaman Üniversitesi Rektörlük salonunda yaptığı konuşma da Kıbrıs davası için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üstün gayret ve cesur adımlarına vurgu yapınca salonda izleyiciler ayakta alkışladı.

 

GAP gazeteciler birliği cemiyetinin davetlisi olarak Adıyaman’a gelen KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Cumhurbaşkanı Ersin TATAR Adıyaman Üniversitesi Rektörlük salonunda  yaptığı konuşma da Kıbrıs davası için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üstün gayret ve cesur adımlarına vurgu yapınca salonda izleyiciler ayakta alkışladı.

İki günlük Adıyaman temaslarının ikinci gününde Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’ı ziyaretle başlayan programda Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar İlin genel yapısı hakkında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a kısa bir sunum yaptı.

 

Burada Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Kıbrıs’taki mücadelenin bir Türk mücadelesi olduğuna vurgu yaparak ‘1974’deki Kıbrıs Barış Harekâtı’nın Kıbrıs’ta Kıbrıs davası için dönüm noktasıdır, 1974’ten önce Ada’da sürekli Rum EOKA örgütünün saldırıları vardı. Sürekli çatışmalar vardı, Türkleri adadan kovmak için Rum -Yunan işbirliği vardı’ dedi.

Adıyaman valiliği ziyaretinde İl genel meclisi toplantısına katılarak meclis üyelerine seslenen Tatar ‘ il genel meclislerinin yerelde demokrasiyi geliştirmede etkin rol oynamaktadır, yerelde karar verici böylece halk olmaktadır’ dedi.

Meclis üyeleriyle toplu fotoğraf verilen ziyarette,  Vali Çuhadar Cumhurbaşkanı Tatar’a yöresel hediyeler verdi ve günün anısına plaket takdim etti.

 

‘BELEDİYELER YEREL HİZMETİN MERKEZİNDEDİR’

Valilik ziyareti sonrası Adıyaman Belediye başkanı Dr. Süleyman Kılıç’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı TATAR yerel yönetimlerin hizmetin merkezinde yer aldıklarına dikkat çekerek KKTC’de bulunan Adıyamanlılar nedeniyle KKTC-Adıyaman arasında duygusal bir bağ olduğuna vurgu yaparak Adıyaman’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Adıyaman belediye başkanı Dr. Süleyman Kılıç Adıyaman’da ve Adıyaman belediyesinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ederek şunları söyledi ‘…“GAP gazeteciler birliği cemiyetimizin davetlisi olarak ilimize teşrif eden KKTC ( Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ) Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın Belediyemize yaptığı ziyaretten dolayı çok mutlu oldum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bizde çok özel bir yeri var. Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesinin kahramanı lideri Dr. Fazıl Küçük babasının Adıyaman’dan göç eden biri olması nedeniyle. Kıbrıs ile organik bağımız var. Kıbrıs Cumhurbaşkanı olarak KKTC’nin haklarının savunulmasında omurgalı duruşunuzdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Bizlere onur verdiniz, İlimizi şereflendirdiniz. Çok teşekkür ederim” dedi. Belediye başkanlığı ziyaretinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a çeşitli hediyeler ve günün anısına plaket takdim edildi.

KIYMAZ KADİM DOSTUM, KKTC’NİN SAVUNUCULARINDANDIR’

GAP gazeteciler birliği genel merkezini ziyaret eden ve burada basın toplantısı düzenleyen KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti) Cumhurbaşkanı Ersin TATAR GAP gazeteciler birliğine ve genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’a Kıbrıs davasına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek basının uluslararası meselelerde rolüne dikkat çekti.

Tatar GAP gazeteciler birliği cemıyetininde düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi ‘

“Takip ettiğimiz siyaset, Doğu Akdeniz politikasını şekillendiriyor”

“Türkiye ve KKTC birbirine sımsıkıya bağlı iki devletiz. Federal çatı altında bizleri tamamıyla Avrupa’nın içerisine çekmeye, Türkiye’yi de Doğu Akdeniz’den dışlamasına asla müsaade etmeyiz, Büyük Türk milletinin kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkı arasındaki bağların koparılmasına kimsenin gücü yetmez”

 “Erdoğan, batılı devletlere ayar vermiştir”

BM Genel Kurulu’nda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın oradaki tarihi konuşmasında Kıbrıslı Türkler üzerinde yürütülmekte olan ambargo ve izolasyonların artık medeni Batı devletlerinin kendi prensip ve ilkeleriyle çelişmekte olduğunu söyledi. Buna son verilmesi gerektiğini, bunların zulüm niteliğinde olduğunu ve KKTC’nin artık tanınma zamanının geldiğini ifade etmesi bizim siyasetimizin daha da güçlenmesi anlamında bir mesajdır.

Yeni dış politikalarımız geriye dönülecek bir politika değildir, aksine Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte daha da ileriye götürebileceğimiz politikalardır. Ben geleceğe umutla bakıyorum. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Bölgede küresel anlamda ciddi bir aktördür. Türkiye’nin güçlenmesi demek, bizim de güçlenmemiz demektir. Bu da KKTC’nin tanınmasını beraberinde getirecektir.

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİNİN FAALIYETLERINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUM

GAP gazeteciler birliğinin faaliyetlerini yakından takip ediyorum. Genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ’ la yıllara dayalı dostluğumuz var. Kıbrıs halkının çektikleri acıları bilen ve Kıbrıs davasında her alanda bizlere destek veren biri. Burada GAP gazeteciler birliğini ziyaret etmek birlikte olmaktan mutluluk duydum’ dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ‘Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin TATAR Kıbrıs davasının liderlerinden rahmetli Rauf Denktaş’ın dava arkadaşlarından birisi. Kıbrıs fethedilirken 100 bin civarında şehit vererek fethettiğimiz ve Venediklilerden aldığımız bir ada. İngilizlere emanet bırakılınca da Rumlar Ortodokslar tarafından sinsice nüfusu şişirilmeye çalışılmış ve elimizden hilelerle alınmaya çalışılan bu adayı Türk halkı emperyalistlere yedirtmeyecektir. Artık eski Türkiye yok, Yeni Türkiye var’ dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a GAP gazeteciler birliğini ziyaretinden dolayı günün anısına plaket takdim edildi.

Petrol-iş sendikası başkanı Mehmet karaman ve yönetim kurulu arkadaşlarından sendikal faaliyetleri çalışmaları hakkında bilgiler alan Cumhurbaşkanı Tatar’a günün anısına plaket takdim edildi.

 KKTC 

Cumhurbaşkanı Tatar: Birbirine sımsıkıya bağlı iki devletiz

GAP Gazeteciler Birliği’nin davetlisi olarak Adıyaman’a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  GAP gazeteciler birliği cemiyetinin Organize ettiği  “Doğu Akdeniz’de Gelişmeler Çerçevesinde Mavi Vatan ve Kıbrıs” konulu konferans vermek üzere Adıyaman Üniversitesine geçti.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prf.Mehmet Turgut’u makamında ziyaret eden

Tatar,  Rektör Turgut’tan Üniversite ve çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Rektör Turgut yöresel hediyeler ve günün anısına plaket takdim etti.

Sunuculuğunu Gazeteci-yazar Yılmaz Çoban’ın yaptığı programa Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın,  Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç,  Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ferdi Erbakırcı, KKTC Gaziantep Başkonsolosu Fatma Demirel,  TPAO bölge müdürü Hikmet ASLANDERE,  ADIFED genel başkanı Hüseyin SEVİNÇTEKİN, ATSO Başkanı İrfan Torunoğlu, Samsat belediye başkanı Halil Fırat, İletişim başkanlığı Şanlıurfa İl Müdürü Efe Murat Erbaş, Petrol-iş Sendika Adıyaman şube başkanı Mehmet Karaman, Adıyaman belediyesi eski başkanlarından Abdulkadir Kırmızı ve Necip Büyükaslan, AK parti Adıyaman il başkanı Mehmet Dağtekin, AK parti merkez ilçe başkanı Av.Mustafa Alkayış, kurum amirleri, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Rektör Turgut: KKTC yalnız değildir

Konferans Programının açılış konuşmasını GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z. Abidin Kıymaz Kıbrıs davasında Türk halkının Türk dünyasının her zaman yanlarında olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi ‘..GAP gazeteciler birliği Türkiye’nin en etkin ve saygın gazeteciler meslek kuruluşudur. Cemiyetimiz genel yönetim kurulunda ve üyelerimiz arasında her partiden gazeteci var.

 

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ HİÇ BİR SİYASİNİN VE HİÇ KİMSENIN ARKA VEYA ÖN BAHÇESİ OLMADI

GAP gazeteciler birliği halkı doğru bilgilendirmeyi amaç edinmiş, gazetecilik meslek kaygıları önde olan gazeteciler topluluğudur. Kırmızıçizgimiz vatanın bölünmez bütünlüğü ve ay yıldızlı bayrağımızdır. Bunları hiç kimseyle tartışmayız’ dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut konferansın açış konuşmasında dost ve kardeş ülke KKTC’nin istikrarı tesis etme noktasında önemli siyasi adımlar attığına dikkat çekerek şunları söyledi  “. Ada’da 46 yıldır kapalı olan Maraş bölgesinin açılması çok önemli bir gelişmedir. Bu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin yalnız olmadığını bütün dünyaya ilan etmiştir. Bölgesel gelişmelerin olumsuz bir hüviyete sürüklenmemesi adına Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni Türkiye Cumhuriyetinin sağduyuya davet etmesi göz ardı edilmemelidir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bölgesel istikrarı tesis etmek ve uluslararası hukuktan doğan haklarını muhafaza etme düşüncesindedir.” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Türkiye Cumhuriyeti ile yürüttüğümüz siyaset, Doğu Akdeniz politikasını şekillendiriyor”

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar “Doğu Akdeniz’de Gelişmeler Çerçevesinde Mavi Vatan ve Kıbrıs”  başlığıyla verdiği konferansta Türkiye Cumhuriyeti ile yürüttükleri siyasetin bugün Doğu Akdeniz politikasını şekillendirdiğini, bu nedenle Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve mavi vatanın çok önemli olduğunun altını çizerek şunları söyledi ‘  .. Artık birbirine sımsıkıya bağlı iki devletiz. Federal çatı altında bizleri tamamıyla Avrupa’nın içerisine çekmeye, Türkiye’yi de Doğu Akdeniz’den dışlamasına asla müsaade etmeyiz, Büyük Türk milletinin kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkı arasındaki bağların koparılmasına gücünüz yetmez. Maraş’ı açacağız dedik ve açtık.

BM genel Kurulu’nda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın oradaki tarihi konuşmasında Kıbrıslı Türkler üzerinde yürütülmekte olan ambargo ve izolasyonların artık medeni Batı devletlerinin kendi prensip ve ilkeleriyle çelişmekte olduğunu söyledi. Buna son verilmesi gerektiğini, bunların zulüm niteliğinde olduğunu ve KKTC’nin artık tanınma zamanının geldiğini ifade etmesi bizim siyasetimizin daha da güçlenmesi anlamında bir mesajdır.

Yeni dış politikalarımız geriye dönülecek bir politika değildir, aksine Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte daha da ileriye götürebileceğimiz politikalardır. Ben geleceğe umutla bakıyorum. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Bölgede küresel anlamda ciddi bir aktördür. Türkiye’nin güçlenmesi demek, bizim de güçlenmemiz demektir. Bu da KKTC’nin tanınmasını beraberinde getirecektir.” Dedi.

Konferans sonrası Samsat belediye başkanı Halil FIRAT sahabe Saffanbin Muvattal hazretlerini ifade eden bir tablo, yöresel ürünler ve plaket takdim etti.

 

ÇARŞI PAZAR VE TARİHİ MEKÂNLARI SEVİYORUM

Tarihi turistik mekanları gezme hobisi olduğuna dikkat çeken Tatar Adıyaman oturakçı pazarı, bakırcılar pazarı ve Tuz Hanı’nı ziyaret etti . Esnafların ilgisinin yoğun olduğu gezide esnaflar ve vatandaşlar Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la resim çekindiler.

Yöresel sanatçılardan Dellal Metin’in dükkânını ziyaret eden Tatar’a Dellal Metin yöre türkülerinden bir bukle sundu. Yöresel çiğköftenin yoğruluşunu bir süre izleyen Tatar’a çiğköfte ikram edildi.

Adıyaman TPAO sosyal tesislerinde ağırlanan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar sabah gün doğumuyla TPAO spor tesislerinde sabah sporu yaptı tesisleri gezdi.

TPAO bölge müdürü Hikmet ASLANDERE TPAO bölge müdürlüğü olarak çalışmaları hakkında Cumhurbaşkanına bilgiler verdi.

Akşam yemeğinde Adıyaman sıra gecesi ekibinin söylediği yöresel türküleri dinleyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Gaziantep’e gitmek üzere uğurlandı.

Ahmet AYDIN: Ersin TATAR’la Kıbrıs’ta yeni dönem başladı

Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan TBMM milli savunma komisyon başkanı AK parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın Ersin TATAR’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında Ersin Taatar’ın çabalarının desteklendiğine dikkat çekerek şunları söyledi ‘..Ersin Tatar Kıbrıs mücadelesinin içinden gelen bir politikacı, cesur kararlı duruşuyla Kıbrıs’ta yeni bir döneme imza attı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan KKTC’nin yanında kararlı bir duruş sergiledi. Türk devletleri teşkilatına KKTC’yi gözlemci üye alarak alınmasıyla, KKTC’nin tanınmasında önemli bir atmış oldu. AK denizde Ege’de Türkiye’nin KKTC’nin haklarını kimseye yedirmeyiz. Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a eşlik etmek için yoğun meclis çalışmaları arasında buraya geldim. Sayın Cumhurbaşkanının Adıyaman ziyareti ilimizin prestiji açısından,  tanıtımı açısından da çok faydalı bir ziyaret oldu.

GAP gazeteciler birliğinin bu organizasyondan dolayı tekrar tebrik ediyorum. İl idarecilerimizin de ziyaretin amacına ulaşması için gösterdikleri çabadan dolayı da teşekkür ediyorum’ dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi