enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan işbirliği açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan işbirliği açıklaması
REKLAM ALANI
20.02.2024
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan işbirliği açıklaması

ANKARA – BHA

Gerçekleşen ikili görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işbirliği ve ortaklık vurgusu yaptı.

Erdoğan:

”Arnavutluk Başbakanı, değerli dostum Edi Rama ve heyetini Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyimizin ilk toplantısı vesilesiyle Ankara’da misafir etmekten büyük memnuniyet duydum. Çok yönlü iş birliğimiz, stratejik ortaklık temelinde gelişmeye devam ediyor. Bugün icra ettiğimiz konseyimizin ilk toplantısıyla münasebetlerimizi daha ileri seviyelere taşıma kararlılığımızı bir kez daha teyit ettik. İmzalanan anlaşmalarla iş birliğimizin ahdi zeminini daha da güçlendirdik.

Ticaret hacminde yeni hedef

Ticaret hacmimizi 1 milyar dolar seviyesine çıkardık, yeni hedefimizi 2 milyar dolar olarak belirledik. TİKA vasıtasıyla Arnavutluk’un kalkınmasına yönelik projelere desteğimiz sürecek.

Sayın Başbakan’ın FETÖ’yle mücadele konusundaki hassasiyetini biliyor, takdirle karşılıyoruz. Balkanlar’ın barış ve istikrarının korunmasına katkı sağlayan iki NATO müttefiki olarak diyaloğumuzu yoğunlaştırarak devam ettireceğiz. Savunma sanayisi ve askerî alandaki yakın iş birliğimizi de derinleştirmek arzusundayız.

Görüşmede Filistin de ele alındı

Görüşmelerimizde Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İsrail zulmünü de ele aldık. Arnavutluk da Aralık ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yapılan oylamadaki tutumuyla tarihin doğru tarafında yer almıştır.

Dostum Rama’yla önümüzdeki süreçte yapılacak girişimler kapsamında da temasımızı sürdüreceğiz.   Konsey toplantımızda aldığımız kararlar ve imzaladığımız anlaşmalar ülkelerimiz için hayırlara vesile olsun. Türkiye-Arnavutluk ilişkilerinin bugünkü mükemmel seviyesine ulaşmasına yaptığı eşsiz katkılar dolayısıyla Sayın Başbakan’a ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi