enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2745
EURO
34,7721
ALTIN
2.381,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
16°C
Adıyaman
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Açık
25°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu’yu sildik, attık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu’yu sildik, attık
REKLAM ALANI
08.11.2023
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu’yu sildik, attık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana ziyareti dönüşünde medya mensuplarının sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

“İslam İşbirliği Teşkilatı Riyad Zirvesi’ni önemsiyorum. Ateşkes için hem yükleneceğiz hem de usul ve esasta ön çalışmaları yapacağız.”

“Bu işin bir numaralı sorumlusu İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ta kendisidir. Şu an İsrail’de Netanyahu aleyhinde konuşmalar başladı.”

“Netanyahu hiçbir şekilde bizim için muhatap alınabilir biri değil artık. Onu sildik, attık.”

”Gazze’de garantör ülke rolünü üstlenebiliriz”

“Kıbrıs’ta, Yunanistan garantör ülke olabiliyor, İngiltere garantör ülke olabiliyor, Türkiye haliyle garantör ülke ise Gazze’de neden benzeri yapı olmasın.”

“Türkiye olarak bizim başat bir rol üstlenmemiz gerekir. Bu da tarihle bugünü ve geleceği adeta şekillendiren bir gelişme olacaktır.”

“(Netanyahu’ya) Senin yaptığının ne İncil’le ne Tevrat’la alakası var. Bunu ne İncil kabul eder, ne Tevrat kabul eder, ne Zebur kabul eder.”

“Netanyahu, İsrail halkının da tepkisini çeken, vatandaşlarının desteğini yitirmiş biri. Dini terimler kullanarak katliamlara destek bulmak istiyor.”

“Bölgeye huzur ve barışı getirecek formülleri destekleriz. Filistinlilerin yaşamını karartacak, onları tarih sahnesinden silecek planların destekçisi olmayız.”

”Batılı devletler, Gazze katliamındaki tutumlarının utancının altında ezilecek”

“Daha önce göz yumdukları katliamlar hatırlatılınca boyun büken Batılı devletler, Gazze katliamındaki tutumlarının utancının altında ezileceklerdir.”

“Terör örgütü militanlarına ‘ifade özgürlüğü’ kılıfıyla müsamahalı davranan kimi ülkeler, bir halkın sembolü Filistin bayrağını yasaklamaya dahi kalktılar.”

“BM’deki oylama çok çok önemliydi. Aslında bu oylama bir karnedir. Bu karnede İsrail sınıfta kalmış, geçer not alamamıştır.”

“Artık dünya Filistinli çocukların çığlığını duymak zorundadır. O masumlara, o mazlumlara yardım elimizi uzatmak boynumuzun borcudur. İnsanlık görevidir bu.”

“Gazze’de sağlık sistemini bilerek çökertmeye çalışan İsrail ve zulme göz yuman uluslararası toplum sivilleri, hastaları ve bebekleri ölüme terk ediyor.”

“Avrupa Birliği bu dönem içerisinde çok garip, tutarsız rol oynadı. Adil bir yaklaşımı Avrupa Birliği ortaya koymadı, koyamadı.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi