enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deniz üzerine üçüncü havalimanımızı Trabzon’a inşa edeceğiz – Birlik Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deniz üzerine üçüncü havalimanımızı Trabzon’a inşa edeceğiz – Birlik Haber Ajansı
MOBİL REKLAM ALANI
12.10.2025
0
A+
A-

TRABZON – BHA

Konuşmasına Trabzonlulara teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizi Trabzonlu kardeşlerimizle tekrar buluşturan, şehrimize yeni eserler kazandırmayı nasip eden Rabbime hamdolsun.” dedi.

Erdoğan, Rize’de geçtiğimiz günlerde 38 projenin açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bugün de 13 milyar 514 milyon lira değerindeki 130 projemizi hizmete alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Trabzon’a bugüne kadar toplam 540 milyar lira tutarında kamu yatırımı yapıldığını vurgulayan Erdoğan, kentte tamamlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Yeni ulaşım ve altyapı yatırımları

Erdoğan, Kanuni Bulvarı’nın 2 kilometrelik bölümünün tamamlandığını, Beşikdüzü–İskenderli–Tonya il yolunun da hizmete açıldığını söyledi. “Toplam değeri 7 milyar lirayı aşan her iki projemiz Trabzon’umuza hayırlı olsun.” dedi.

Ayrıca Trabzon Şehir Hastanesi, Trabzon Üniversitesi ve Yomra kavşağı projelerinin de tamamlanarak hizmete girdiğini belirtti.

Ulaştırma alanındaki yeni yatırımlara değinen Erdoğan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen hafif raylı sistem projesi hakkında, “Çalışmaları tamamlayarak projeyi 2026 yatırım programına dahil etmeyi ve yapım aşamasına geçmeyi hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

“Yeni havalimanı deniz üzerine inşa edilecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut Trabzon Havalimanı’nın ihtiyacı karşılamakta zorlandığını belirterek, deniz üzerine yapılacak yeni havalimanı projesinin detaylarını paylaştı:

“Yeni projeyi bitirdik, ihalesini bu yıl yapıyoruz. İnşallah çalışmalarına önümüzdeki yıl başlayacağız. Böylece deniz üzerine üçüncü havalimanımızı Trabzon’a inşa edeceğiz.” dedi.


“Don Vito” ve örgüt üyesi BAE’de yakalandı, Türkiye’ye getirildi

“Don Vito” ve örgüt üyesi BAE’de yakalandı, Türkiye’ye getirildi

İçeriği Görüntüle

“Yakın coğrafyamızda tarihi kırılmalar yaşanıyor”

Konuşmasının dış politika bölümünde ise Erdoğan, bölgesel gelişmelere dikkat çekti:

“Yakın çevremizde bir asır önce olduğu gibi tarihi kırılmalar yaşanıyor. Rusya-Ukrayna savaşı dördüncü yılına girmek üzere, her iki tarafta da on binlerce can kaybı var. Savaşı sonlandırma çabalarından henüz sonuç alınamadı.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin bu süreçte dengeli ve hakkaniyetli bir politika izlediğini belirten Erdoğan, “Çatışmaların durması ve barışın tesisi için iki ülke ile de temas halindeyiz. Karadeniz’in güvenliğinin riske girmemesi için büyük gayret gösteriyoruz. Hamdolsun, şimdiye kadar bunda başarılı olduk.” ifadelerini kullandı.

MOBİL REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi