enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Çubuk E-Spor Merkezi’nde Zula Turnuvası’nın finalleri nefesleri kesti

Çubuk E-Spor Merkezi’nde Zula Turnuvası’nın finalleri nefesleri kesti
REKLAM ALANI
19.12.2023
0
A+
A-

Çubuk E-Spor Merkezi’nde Zula Turnuvası’nın finalleri nefesleri kesti

Başkentte spor aktivitelerinin artırılması ve çeşitlendirilmesi için önemli projelere imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, e-spor turnuvalarına da ev sahipliği yapıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesinin hizmete açtığı Çubuk E-Spor Merkezi, Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Zula 100. Yıl Klan Turnuvası”nın finallerine ev sahipliği yaptı.

Çeşitli şehirlerden 50 oyuncu katıldı

Türkiye genelinde 64 takımın çevrimiçi rekabet ettiği turnuvanın final karşılaşmaları, Çubuk E-Spor Merkezi’nde 8 takım ve 50 oyuncunun katılımıyla gerçekleşti.

Zula oyununun Topluluk Yöneticisi Ahmet Avcı, 2024 yılında Ankara’da bulunan Kuğulu Park Zula’da bir harita olarak oynanmaya başlanacağını belirterek, “Bu 67 ülkede Ankara’nın tanıtılması anlamına geliyor. Bu mutluluk içerisinde Ankara’ya geldik. 4 maçı aynı anda yaptırmak gerçekten kolay değildir fakat buradaki e-spor merkezi bunun için çok uygun. Çok güzel tasarlanmış bir mekân, internet hızı mükemmel. Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz.”  dedi.

Son 8’e kalan takımların kıyasıya mücadelesine sahne olan turnuvanın büyük finalini Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ E-Spor’u mağlup eden Denizbank Wildcats kazandı.

Büyükşehir Belediyesi, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, İnovatif AŞ ve YENY tarafından ortaklaşa düzenlenen turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Denizbank Wildcats 18 bin, ikinci Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ E-Spor 12 bin, üçüncü Babaların Babası 9 bin ve dördüncü Tamari Altunga ise 6 bin TL para ödülü kazandı.

Oyunculardan E- Spor Merkezi’ne tam not

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen ve birbirleriyle mücadele eden e-spor tutkunu gençler, turnuva ve Çubuk E-Spor Merkezi hakkında şunları söyledi:

-Bilal Çoban: “Sinop’tan geldim. Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nde okuyorum. 8 yaşından beri oyun oynuyorum. Burada çok güzel bir atmosfer var. Türkiye’nin her tarafından oyuncular gelmiş. Bu tür organizasyonlar genelde yurt dışında oluyor. Biz bunu yurt içinde yaptığımız için çok mutluyuz. Tüm e-spor ekipmanları düşünülmüş. Bu ortamı kimse sağlayamaz.”

-Onur Atcivan: “E-Spor merkezlerinin bu şekilde ön planda olması çok önemli. Ankara Çubuk’ta böyle bir yer olduğunu ben bilmiyordum. Bir internet edasında bir yer bekliyordum.  Gerçekten üst segmentte bir yer kurulmuş. Burası profesyonel oyuncular için bulunmaz bir nimet ve bunun ücretsiz sağlanması çok güzel.”

-Hacı Akkuş: “Mersin’den geliyorum. Uzun yıllardır Zula oynuyorum. Buraya gelmeden bir araştırma yaptık. Bu kadar güzel bir merkeze geleceğimizi bilmiyorduk. Buradaki bilgisayarlarla oyun gerçekten çok akıcı. Oyuncuların buraya gelip bu zevki tatmalarını isterim.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi