ANKARA-BHA
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), bu sabah üç büyükşehir belediyesine yönelik düzenlenen operasyonların ardından siyasi tansiyon yükseldi. Adana, Adıyaman ve Antalya belediye başkanlarının gözaltına alınmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) olağanüstü toplantıya çağırdı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında sabah saatlerinde gözaltına alındı. Aynı saatlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ayrı bir soruşturma doğrultusunda gözaltına alındı.
Soruşturmaların merkezinde, rüşvet karşılığında belediye ihalelerinin organize edildiği iddiaları yer alıyor. Ana şüpheli konumundaki Aziz İhsan Aktaş’ın verdiği etkin pişmanlık ifadeleri doğrultusunda operasyonların düzenlendiği bildirildi.
CHP lideri Özgür Özel, gelişmelerin ardından MYK üyelerini Ankara’daki parti genel merkezinde olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantıda hukuki süreç, belediyelerin durumu ve partinin atacağı siyasi adımların ele alındığı bildirildi.
CHP kaynakları, operasyonların “siyasi bir hesaplaşma görüntüsü verdiği” görüşünü paylaşırken, Özel’in ilerleyen saatlerde kamuoyuna yönelik kapsamlı bir açıklama yapması bekleniyor.