enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

CHP heyeti Giresun’da halkı dinledi – Birlik Haber Ajansı

CHP heyeti Giresun’da halkı dinledi – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
20.08.2025
0
A+
A-

GİRESUN-BHA

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yaz dönemi saha çalışmaları kapsamında Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Nazan Güneysu, Ordu Milletvekili Seyit Torun, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Remzi Kazmaz, Giresun’daki temaslarına başladı.

Heyet, saha ziyaretleri öncesinde CHP Giresun İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda hem Türkiye’nin siyasal gündemine hem de bölgenin ekonomik ve sosyal sorunlarına dair mesajlar verdi.

“Halkın yanındayız, iktidar gidiyor”

CHP Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, CHP’nin 31 Mart seçimlerinde Türkiye’nin birinci partisi olduğunu hatırlatarak, “İktidar gidici olduğunu gördüğü için yargıyı ve medyadaki yandaşlarını kullanarak partimize savaş açmış durumda. Biz ise halkın sesi olmaya, sahada olmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, belediyelere yönelik baskılara dikkat çekerek, “Belediye başkanlarımız ve bürokratlarımız beş aydır iddianamesiz gözaltında. Buna asla teslim olmayacağız. Korkaklar gidebilir, biz cesurlarla, Kuvayı Milliye ruhunu taşıyan yol arkadaşlarımızla direneceğiz” diye konuştu. Torun, açıklanan 200 TL’lik fındık fiyatı için de “Bu, Giresun’a ve Karadeniz’e ihanettir” dedi.

CHP PM Üyesi ve Samsun Milletvekili Nazan Güneysu, Ekrem İmamoğlu’na yönelik hukuksuzlukların halkın iradesine darbe olduğunu belirterek, “Biz tatilde değiliz, sahadayız. Fındık üreticimiz, çay üreticimiz, esnafımız ve pazarcımız sorunlarla boğuşurken biz evimizde oturamayız. Hazırladığımız programda üreticinin ve emekçinin talepleri merkezdedir” ifadelerini kullandı.

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, çevre mücadelelerine dikkat çekerek, “Karadeniz’deki en büyük tehlike vahşi madenciliktir. Eğer maden şirketlerine teslim olursak Giresun da biter, Türkiye de biter. CHP iktidarı bu düzeni düzeltecek” dedi.


Engelli hastalara Giresun’da “özel tedavi” dönemi başlıyor

Engelli hastalara Giresun’da “özel tedavi” dönemi başlıyor

İçeriği Görüntüle

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, iktidarın gitmemek için direndiğini vurguladı: “Aslında direnen biz değiliz, demokrasiye ve hukuka karşı direnen iktidardır. Halk sandığı istiyor, biz de bu talebi gerçekleştireceğiz. Bu iktidarı devirmek hepimizin boynunun borcudur” diye konuştu.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Remzi Kazmaz ise CHP’nin örgüt yapısına işaret ederek, “CHP’yi dimdik ayakta tutan ortak akıldır. Sağlı sollu hukuksuzluk saldırılarına rağmen dimdik ayaktaysak, bu örgüt sayesinde” dedi.

Görele ve Şebinkarahisar’da saha çalışmaları

Basın toplantısının ardından CHP heyeti, Görele ve Şebinkarahisar’da esnaf ve yurttaşlarla buluştu. Vatandaşların en fazla dile getirdiği sorun, fındıkta ciddi zarara yol açan kahverengi kokarca oldu. Ekonomik kriz, emekli maaşlarının yetersizliği, eğitim ve sağlık alanındaki eksiklikler ile artan tarım maliyetleri de öne çıkan şikâyetler arasındaydı. Bir vatandaş, “Çok çektik, artık dayanma gücümüz kalmadı. Bir an evvel Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kurtulalım, onu Allah’a havale ediyoruz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

CHP heyeti, yurttaşlara partilerinin alternatif çözüm önerilerini aktarırken, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nin Hükümet Programı çalışmaları ve Parti Programı hazırlıkları hakkında da bilgi verdi.

Vahşi madenciliğe karşı ortak eylem

CHP YDK Üyesi Remzi Kazmaz, Görele Konukevi’nde Doğankent, Dereli, Görele ve Çanakçı’dan gelen yurttaşlarla bir araya geldi. Vahşi madenciliğe karşı hukuki ve örgütlü mücadelenin yolları tartışıldı. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki çevre direnişlerinden örneklerin paylaşıldığı toplantıda Kazmaz, “CHP olarak Ordu ve Giresun illerini kapsayacak büyük bir çevre eylemi planlıyoruz” dedi.

Program devam ediyor

CHP heyeti, Giresun’daki temaslarını ikinci gününde de sürdürdü. Heyet, Merkez, Bulancak ve Keşap ilçelerinde esnafı, çiftçileri ve yurttaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Saha çalışmalarında hem ekonomik krize hem de bölgedeki tarımsal üretime ilişkin şikâyetler öne çıktı. İlçelerde yapılan buluşmalarda CHP heyeti, halkın taleplerini not alırken, partinin çözüm önerilerini de paylaştı.

REKLAM ALANI
Güncel Konular
Namaz Vakitleri
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
 
İMSAK
GÜNEŞ
ÖĞLE
İKİNDİ
AKŞAM
YATSI
Güncel Konular TÜMÜ
timbir - birlik haber ajansi