enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Cem Karaca’nın vefat yıl dönümü

Cem Karaca’nın vefat yıl dönümü
REKLAM ALANI
08.02.2024
0
A+
A-

8 Şubat 2023’te vefat eden Karaca, geride unutulmaz eserler ve iz bırakan bir hayat hikayesi bıraktı.

Müzikle dolu bir hayat:

1945 yılında Ankara’da doğan Karaca, müzikle dolu bir ailede büyüdü. Henüz küçük yaşlarda müzikle ilgilenmeye başladı ve çeşitli enstrümanlar çalmaya başladı. 1960’lı yıllarda Moğollar grubuyla müzik hayatına başladı ve kısa sürede büyük bir üne kavuştu.

Sesi ve sözleriyle efsaneleşti:

Karaca, güçlü sesi ve özgün sözleriyle Türk rock müziğine damgasını vurdu. “Resimdeki Gözyaşı”, “Emrah”, “Bu Topraklarda”, “Namus Belası” gibi şarkılarıyla milyonların kalbinde taht kurdu.

Sosyal ve politik duyarlılığı:

Karaca, sadece müzikal yeteneğiyle değil, sosyal ve politik duyarlılığıyla da öne çıkan bir sanatçıydı. Şarkılarında ezilen halkların sesini dile getirdi, adalet ve özgürlük için mücadele etti.

Vefatı ve mirası:

Karaca, 8 Şubat 1997 tarihinde kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. Vefatı büyük bir üzüntüyle karşılandı ve sevenleri tarafından unutulmaz bir sanatçı olarak anılmaya devam ediyor.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi