enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5263
EURO
34,7704
ALTIN
2.493,89
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Canan Işık cinayetine müebbet hapis cezası

Canan Işık cinayetine müebbet hapis cezası
REKLAM ALANI

Adıyaman’da, boşanma davasının duruşmasından bir gün önce sokak ortasında sırtından bıçaklayarak öldüren 6 yıllık eşi olan ve 2 çocuk annesi Canan Işık’ı, bugün görülen davada Mahmut Işık müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mahmut Işık ile Canan Işık çifti, 6 yıl önce görücü usulü evlendi. Evliliklerinden 2 çocukları dünyaya gelen çift arasında, şiddeti geçimsizlik nedeniyle son 2 yıldır tartışmalar yaşandı. Birkaç kez ayrılık kararı alan ve Kadın Sığınma Evi’ne yerleşen Canan Işık, aile büyüklerinin araya girmesiyle yeniden Mahmut Işık’ın yanına döndü.
Şiddet gören Canan Işık, 2 çocuğunu alarak Kadın Sığınma Evi’ne yerleşti ve Aralık ayında Mahmut Işık’tan boşanmak için dava açtı.
Canan Işık, ölümünden bir hafta önce de bir güzellik merkezinde iş bulunca, çocuklarıyla sığınma evinden ayrılarak kiraladığı bir evde yaşamaya başladı.
Ocak ayında boşanma davasının görülecek olan duruşma öncesi Turgut Reis Mahallesi’nde mesai arkadaşı Özlem Özbağ ile yürüyen Canan Işık, yanına gelen eşi Mahmut Işık ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Mahmut Işık yanındaki bıçakla Canan Işık’ı sırtından defalarca bıçaklayarak kaçtı. İhbarla gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdığı 2 çocuk annesi kadın, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Eşini öldürdükten sonra kaçan Mahmut Işık ise polisler tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Mahkemece müebbet hapis cezasına çaptırıldı
8 aydır tutuklu olan Mahmut Işık 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Mahmut Işık, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ile “eşe karşı kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi