enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2671
EURO
35,0746
ALTIN
2.467,65
BIST
10.172,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

Büyük laflar eden kurumların içlerinin tamamen boş olduğunu anladık

Büyük laflar eden kurumların içlerinin tamamen boş olduğunu anladık
REKLAM ALANI
27.12.2023
0
A+
A-

Erdoğan: Büyük laflar eden kurumların içlerinin tamamen boş olduğunu anladık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘100’üncü Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın gündeminde terörle mücadele ve İsrail’in saldırılarına maruz kalan Gazze yer aldı. Gazze’deki bilim insanlarına çağrıda bulunan Erdoğan, “İnsanlık onurunu savunduğu için baskıya maruz kalan bilim insanlarına çağrı yapıyorum, Türk üniversitelerinin kapıları sizlere sonuna kadar açıktır” ifadelerini kaydetti.

“Şehitlerimizin kanları asla yerde kalmayacak”

Terörle mücadele kapsamında 36 saatte 54 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Erdoğan, “12 evladımız şehit oldu. Tüm ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. 36 saatte 54 terörist yok edildi. Çünkü şehitlerimizin kanları asla yerde kalmayacak. Biz biliyoruz ki ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda’. Elbette her başarı gibi Türkiye’nin başarıları da tesadüf değildir. Elde ettiğimiz kazanımların gerisinde yoğun bir tefekkür, istişare, planlama ve uygulama süreci vardır” diye konuştu.

“77 bilim insanımız TÜBA ve TÜBİTAK Ödülleri’ne layık görüldü”

Ödül töreninin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

TÜBA ve TÜBİTAK Ödülleri’ni takdim ettiğimiz, ilmî çalışmaları ve çığır açıcı eserleriyle bilim dünyasına önemli katkılar sunan, ülkemizin müreffeh yarınları adına gece gündüz demeden çalışan tüm bilim insanlarımızı şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Bizim kültürümüzde marifet iltifata tabidir. İyi olanı, başarılı olanı, ülkemizin önünde yeni yollar açanı ödüllendirmek, insanlığın ortak ilim hazinesine katkı yapanı takdir etmek görevimizdir. Başarılar desteklendikçe büyür, sahip çıkıldıkça gelişir, toplum tarafından kadir kıymeti bilindikçe serpilir. Taltif ve takdir edilen her başarı yeni çalışmaların, ilham veren yepyeni başarı hikâyelerinin önünü açar. Biz de takdim ettiğimiz TÜBA ve TÜBİTAK Ödülleri’yle işte bunu yapmanın gayretindeyiz. Bu sene 77 bilim insanımız TÜBA ve TÜBİTAK Ödülleri’ne layık görüldü. Yüzüncü Yıl TÜBİTAK Ödülleri kapsamında ise 21 farklı üniversite ve araştırma kurumumuzdan bilim insanımıza 7 bilim ödülü, 1 özel ödül, 1 hizmet ödülü ve 18 teşvik ödülü verdik. Ödüllerimizin Türkiye’de bilimsel faaliyet yürüten herkes için birer teşvik unsuru olacağına inanıyorum. Türkiye Yüzyılı’nın inşası için bilim alanında emek veren, fikir ve yürek teri döken tüm akademisyenlerimize, hocalarımıza, araştırmacılarımıza en kalbî şükranlarımı sunuyorum.”

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi