enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4337
EURO
34,5931
ALTIN
2.384,21
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
22°C
Adıyaman
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Bu hikaye, Ankara’yı markalayacağımız bir hikaye

Bu hikaye, Ankara’yı markalayacağımız bir hikaye
REKLAM ALANI
08.11.2023
0
A+
A-

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Yılmaz: Bu hikaye, Ankara’yı markalayacağımız bir hikaye

ANKARA – BHA

Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanvekili Halil İbrahim Yılmaz, Tursab TV’ye konuk oldu. Yılmaz, Gordion Antik Kenti’nin ve Ahi Şerafeddin Camii’nin, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ‘UNESCO Kalıcı Dünya Mirası Listesi’ne girmesinin Ankara’ya turizm sektöründe önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

“Bu kent vatan için ölmeye gelenlerin kenti”

Ankara’nın tarih boyunca devlet kurma geleneği olan bir kent olduğuna değinen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Sadece ürünü aldığımız gibi satmayacağız. Dağımızı, taşımızı, ovamızı hammadde olarak ekonomiye çevirmeyeceğiz. Bu, doğaya ihanettir. Hikayesi ile beraber katma değerini artıracağız. Onun için dedik; Gordion’un düğümü çözülüyor. Düğüm sadece İskender’in kestiği düğüm değil. Bundan yüz yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün çözdüğü de bir düğümdür. Mustafa Kemal Atatürk, Ankara’yı başkent seçerken buradaki Ahi Devleti’ni selamlıyor. Diyor ki; ‘Buranın devlet kurma geleneği var’. Bir tarafta akıl verenler, bir tarafta ölmeye gelenler. Bu kent vatan için ölmeye gelenlerin kenti. Ankara, sıradan bir kent değildir. Ankara 85 milyonun evi ama ruh kentidir burası. Yeniden başlangıçlar kentidir, her kırılma anında yeniden dirilmenin kentidir. Turizmde de dirilme burada olsun diye 16-19 Kasım’da büyük bir turizm zirvesi yapıyoruz; Travelexpo. Her açıdan burada dirileceğiz biz.”

Ahşap Direkli Camiler arasında değerli bir cami; Aslanhane Camii

Gordion Antik Kenti ile birlikte ‘UNESCO Kalıcı Dünya Mirası Listesi’ne giren Aslanhane Camii’nin mimari açıdan özel bir eser olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Atatürk diyor ki ‘Bu kentte devlet kurma geleneği var ve benim Ankara’yı tercih etme nedenlerimden biri budur’. Esnaf devleti oluşuyor. Birbirini denetleyen, dayanışmanın olduğu. Bugünkü Kent Konseyi ruhunun devlete yansıması 1300’lü yıllarda. Bu devlet geleceğinin en değerli eserlerinden biri Aslanhane Cami. Ahşap Direkli Camiler diye tescil edildi. O camiler arasında en değerlilerinden bir tanesi. Hem mihrabı hem minberi mimari açıdan çok özel” dedi.

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi