enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4574
EURO
34,7418
ALTIN
2.423,60
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
24°C
Adıyaman
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C

BM Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları erişime açıldı.

BM Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları erişime açıldı.
REKLAM ALANI
17.04.2024
0
A+
A-

Türkiye’nin kültür ve turizm alanındaki gelişimine katkı sunmak adına, Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Haftası dolayısıyla, Milli Kütüphane kullanıcılarına benzersiz bir hizmet sunuyor.

Araştırmacılar, akademisyenler ve öğrenciler için binlerce kaynak sunarak turizm alanında geniş bir araştırma imkânı sağlayan Birleşmiş Milletler (BM) Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları erişime açıldı.

Bu kapsamlı kütüphane, genel turizm kaynaklarının yanı sıra ekoturizm, sürdürülebilir kalkınma, yeni teknolojiler ve turizm politikaları gibi farklı alanlarda da bilgi sunuyor.

Turizm istatistikleri ve pazar araştırmaları gibi önemli verilere de erişim imkânı sağlayan kütüphane ile kullanıcılar ayrıca turizm alanındaki en önemli uluslararası kaynaklardan biri olan UNWTO World Tourism Barometer adlı süreli yayına da erişebiliyorlar.

BM Turizm E-Kütüphanesi, 200’den fazla ülke ve bölge için düzenli olarak güncellenen iç ve dış turizme ilişkin 1.400’den fazla elektronik yayın ve 1.700 turizm veri seti ile turizm alanındaki araştırmaları desteklemek ve bilgiye erişimi kolaylaştırmak adına oldukça değerli bir kaynağı oluşturuyor.

Milli Kütüphane kullanıcılarının ücretsiz olarak faydalandığı bu önemli elektronik kütüphane, kullanıcıların turizm alanında yapacakları araştırmalara da önemli bir kaynak oluyor.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi