enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Bina Kimlik Sistemi ile binanız ile ilgili her şey cebinizde

Bina Kimlik Sistemi ile binanız ile ilgili her şey cebinizde
REKLAM ALANI
24.01.2024
0
A+
A-

Her yeni binaya uygulanmaya başlayan Bina Kimlik Sertifikalarının tasarımı çip teknolojisi ile geliştirildi. Her bir binanın tekil kimlik bilgisi ile eşleşen ruhsat, yapı teknik, beton kalitesi, projeleri, yapı sahibi, müteahhitti, şantiye şefi ve benzeri birçok farklı bilgi e-devlet üzerinden vatandaşın görebileceği şekilde kayıt altına alınıyor. Oturduğunuz binada bulunan Bina Kimlik Sertifikasındaki karekodu okutarak bina ile ilgili verilere ulaşabiliyor.

Ayrıca her 3 yılda bir mevcut binaların denetimi yine BKS üzerinden kayıt edilmiş verilerin fiziki tespitler ile karşılaştırılması sonucunda yapılacak. Deprem, sel ve benzeri afet durumlarında arama-kurtarma ekiplerinin bina ile ilgili verilere hızlı erişimi arama-kurtarma başarı oranını arttıracağı öngörülüyor.

Bina Kimlik Sistemi projesinin sistem altyapısının kurulumunu ve sahada Bina Kimlik Sertifikalarının uygulanmasını, inşaat denetim teknolojilerinde birçok farklı çalışmalar gerçekleştiren ASELSANNET yürütüyor.

Erdoğan: Projemiz yapıların standartlara uygunluğunu tespit edilebilir hale getirdi

ASELSANNET Genel Müdürü Recep Ali Erdoğan yapıların kontroller ile denetlenmesi ve standartlara uygunluğunu tespit edilebilir hale getiren proje sayesinde vatandaşların telefonlarından QR kodları okutarak bina hakkında genel bilgiye sahip olabileceğini söyledi. ASELSANNET olarak 32 ilde 42 bayisiyle ülkeye katma değer sağlayacak her tür proje ile saha faaliyetlerini yürütmeye devam ettiklerini vurgulayan Erdoğan, ulusal çapta geliştirdikleri yerli ve milli projeler ile Türkiye Yüzyılı’nda da ülke güvenliğini önde tutarak büyümeye ve ülkeye katma değer sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi