enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar kaleme aldı…

BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar kaleme aldı…
REKLAM ALANI
23.02.2024
0
A+
A-

İŞTE O YAZI;

Üzülmemek elde değil!

Şeker fabrikalarında çalışan mevsimlik işçilerin çalışma süreleri uzatılırken fabrikaların bulunduğu Ankara’da, Bilecik’te, Samsun’da, Konya’da, Çorum’da hiç kimse ‘Bunlar kurumu batıracak’ diye karşı görüş bildirmedi….

O kentlerde komşuları, akrabaları, dostları ve hemşerileri bu işçileri destekledi…

TBMM’de kabul edilen kanun ile geçici işçilere kadro verilmesi kabul edilmişti. Yapılan çalışma ile Orman Genel Müdürlüğünde çalışan 11 bin geçici işçi de bu düzenlemeden yararlandı.

11 bin geçici orman işçisi kadro alırken bu işçilerin memleketlerinde, Ege’de, Akdeniz’de, İç Anadolu Bölgesi’nde  hiç kimse ‘Bunlar kurumu batıracak’ diye karşı görüş bildirmedi…

O kentlerde komşuları, akrabaları, dostları ve hemşerileri bu işçileri destekledi…

Ne Yazık ki….

Ama gel gör ki amaçları sadece ülkemizin zorlu ekonomik şartlarında evlerini geçindirmek, insanca yaşama hakkına sahip olmak ve çay sezonu dışında geliştirilecek onlarca projede alınlarının teriyle çalışarak ekmek kazanmak olan Çaykur işçileri; çalışma sürelerinin uzatılması veya kadro talep ettiklerinde ilk muhalefet yine kendi insanımızdan geliyor.

“Neymiş Çaykur’u batıracaklarmış”

Ankara’dan Türkiye fotoğrafına baktığımızda bu kadar sığ düşünceyle konuşan, yorum yapanlara hayret etmemek elde değil. Hiç kimse yan gelip yatarak maaş almanın peşinde değil. Çaykur işçileri için birçok proje geliştirilebilir, çay sezonu dışında da çalıştırılabilirler. Buna kafa yormak varken haklı taleplerini dile getiren insanımıza yine kendi insanımızın muhalefet etmesi anlaşılır gibi değil.

Çaykur işçileri için siyasetin verdiği çalışma sürelerinin iyileştirilmesi, uzatılması gibi sözler mutlak suretle ele alınmalı, ciddi bir çalışma ile çözüme kavuşturulmalıdır. Çaykur başta olmak üzere bölgemizin tüm dinamiklerinin ortaya koyacağı proje ve irade ile bu sorunu çözmek çokta zor değil….Mesele çözüm istemek….

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi