enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2182
EURO
35,0691
ALTIN
2.525,40
BIST
10.707,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Beyaz Ev projesinin protokolü imzalandı

Beyaz Ev projesinin protokolü imzalandı
REKLAM ALANI
21.12.2023
0
A+
A-

Beyaz Ev projesinin protokolü imzalandı

TOKAT/Hüseyin Kömür -BHA

Tokat Valiliği himayelerinde uygulanacak olan Tokat Belediyesi, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi protokolüyle hayata geçecek olan aile içi şiddetin önlenmesine yönelik gerçekleştirilen Beyaz Ev Projesi’nin tanıtım lansmanı yapılarak proje paydaşlarıyla protokol imzalandı.

 

 

 

Beyaz Ev projesinde ailelere yönelik psikososyal destek ve ebeveyn eğitimleriyle şiddetin tekrarlanma olasılığını azaltmak amaçlanıyor. Projenin tanıtımını İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığından Sosyolog Gülsüm İslamoğlu yaptı.

 

Vali Numan Hatipoğlu

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, devlet olarak şiddete uğrayanı bir fanusa alarak korumaya çalıştıklarını ancak eğer şiddet uygulayana dokunmazsak ne kadar tedbir alınırsa alınsın yetersiz kalacağını belirtti. Bu amaçla Beyaz Ev Projesinin hayata geçirildiğini anlattı. Hatipoğlu, “Hedefimiz tarihi bağlarıyla birlikte aileyi bir bütüncül yaklaşım içerisinde korumak, geliştirmek ve bu zihniyeti değiştirmek inşallah” dedi.

 

Konuşmaların ardından Protokol imza törenine geçildi. İmzaların atılması sonrasında ise Beyaz Ev projesi için beyaz pasta kesildi.

 

Beyaz Ev Projesi; Mavi, Yeşil, Turuncu ve Sarı renkli odalardan oluşurken, renkler de odalarda yapılacak çalışmalara göre belirlendi:

Evimiz, yeni başlangıçların ve saflığın rengi ”Beyaz”,Ebeveynlere yönelik psiko-sosyal müdahale ve terapi çalışmaları odası; akıl ve zekanın rengi ”Sarı” Çocuk grup-oyun terapisi çalışmaları odası; duygusal güç ve sosyal iletişimin rengi ”Turuncu”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi