enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4996
EURO
34,9074
ALTIN
2.433,52
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Berlin Sağlık Turizmi Fuarı yoğun ilgi gördü

Berlin Sağlık Turizmi Fuarı yoğun ilgi gördü
REKLAM ALANI
26.02.2024
0
A+
A-

Berlin Sağlık Turizmi Fuarı yoğun ilgi gördü

Hüsamettin ÖZKAN/ BERLİN- BHA

Berlin’de Türk sağlık turizmi fuarının ikincisi büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Açılışını Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’in yaptığı fuara, Türkiye’den hastaneler, diş klinikleri, estetik merkezi ve rehabilitasyon merkezlerinden oluşan sektörde hizmet veren yaklaşık 100 şirket katıldı. Büyükelçi Başar Şen, fuara girişte stantları tek tek ziyaret ederek başarılar diledi. Ardından Türkiye’deki sağlık turizmiyle ilgili toplantı salonuna geçildi. Burada konuşan Büyükelçi Şen, Almanya ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri değerlendirdi. Almanya’nın önemli bir pazar teşkil ettiğini belirten Şen, şunları söyledi: “Özellikle 3 milyonu aşkın Türk toplumu, izin dönemi olan yaz ayları başta olmak üzere, sağlık ihtiyaçlarını Türkiye’de de karşılıyor. Sağlık turizmi, küresel düzeyde gelişen ve özellikle son yıllarda ülkelerin ekonomik, sürdürülebilir kalkınmasını destekleyen ve rekabet gücünü artıran stratejik bir sektör olarak karşımıza çıkmaktadır. Getirisi, kârlılığı ve sürdürülebilirliği gibi özelliklerinin yanı sıra sağlık turizmi, medikal sektörümüzün gelişmiş potansiyeli, kalifiye iş gücümüz, üstün misafirperverliğimiz, Türk insanının yüksek girişimci ruhu da göz önüne alındığında, ülkemiz için de hedef hizmet ihracatı sektörlerinden birisi konumundadır. Bu alanda Türkiye’nin en büyük rakipleri, Güney Kore, Tayland, Malezya, Endonezya, Hindistan ve Meksika gibi ülkeler.”

Potansiyel mevcut 

“Sağlık hizmeti almak için Türkiye’ye giden turistler tarafından en çok tercih edilen branşlar ise; estetik/saç ekimi, kalp cerrahisi, diş, ortopedi, onkoloji, tüp bebek tedavisi. Avrupa’nın yaşlanan nüfusu da göz önünde bulundurulduğunda, sağlık turizminin diğer önemli dallarından olan yaşlı bakım hizmetleri ve termal/esenlik turizmi gibi alanlarda da önümüzdeki dönemde talep artışı olacağını tahmin ediyoruz.

Ülkemiz 1500’den fazla termal kaynağı ve 200’den fazla kaplıca işletmesi ile bu konuda Avrupa’da birinci, dünyada ise altıncı sırada. Bu zenginlik göz önünde bulundurulduğunda, söz konusu alanlarda önemli bir potansiyelimizin olduğu açık. Bu itibarla, bu alanları da kapsar nitelikte sağlık hizmetleri ihracatına yönelik proaktif adımlar atılmasına önem veriyoruz.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi