enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5386
EURO
34,8715
ALTIN
2.444,12
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

BBP Genel Başkanı Destici’den asgari ücret açıklaması; Oran verdi

BBP Genel Başkanı Destici’den asgari ücret açıklaması; Oran verdi
REKLAM ALANI
01.12.2023
0
A+
A-

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Asgari ücret kesinlikle enflasyon rakamının altında olmamalıdır. Diyelim ki, son 6 aylık enflasyon yüzde 45, bunun üzerine de bir refah payı verilmelidir. Enflasyon yüzde 45 ise yüzde 10 da refah payı verilmeli; yüzde 55’in altında bir artış açıklanmamalıdır” dedi.

featured

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici asgari ücretle ilgili “Öncelikle enflasyonun yüzde 60-70’lerde olduğu ülkemizde yılda 1 kez asgari ücret tespit edilmesine geri dönmek işçilere, işçinin emeğine, alın terine haksızlıktır. Onları 1 yıl ocak ayında belirlenmiş maaşa mahkûm etmek doğru değildir. Enflasyon tahmini yüzde 50 bile olsa haziran ayına geldiğimizde asgari ücretlinin maaşı yüzde 25 eksilmiş olacak. Onun için asgari ücret temmuz ayında mutlaka yeniden tespit edilmelidir. Ne zamana kadar asgari ücret tek haneye düşene kadar. Yani yüzde 10’un altına düşene kadar. Bizim bu konudaki duruşumuz tavizsizdir. Görüşlerimizi sadece burada değil, gerekli yetkililerin huzurunda da onlarla görüştüğümüzde de açıkça ifade ediyoruz. Bu konudaki kararlılığımız nettir. Asgari ücret kesinlikle enflasyon rakamının altında olmamalıdır. Diyelim ki, son 6 aylık enflasyon yüzde 45 çıktı. Bir kere bu yüzde 45 verilmelidir. Bunun üzerine de bir refah payı verilmelidir. Bunun oranı da elbette ki bütçe imkanları içerisinde değerlendirilmeli, lakin bize göre refah payı yüzde 10’un altında olmamalıdır. Enflasyon yüzde 45 ise, yüzde 10 da refah payı verilmeli; yüzde 55’in altında bir artış açıklanmamalıdır. Ben yılda 2 kez asgari ücret tespitinin devam edeceğine, hakkaniyetli bir ücretin çıkacağına yürekten inanıyorum. Memur ve emekli maaşları için de aynı şekilde düşünmekteyiz. Enflasyon oranı ve refah payı eklenmelidir. 7 bin 500 TL emekli maaşı alan emeklilerimiz ile ilgili de ayrı bir iyileştirme daha yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

BBP Genel Başkanı Destici’den asgari ücret açıklaması; Oran verdi

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi