enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3373
EURO
34,7963
ALTIN
2.389,24
BIST
10.227,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
19°C
Adıyaman
19°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
21°C

Başkonsolos Koçak Kaçar’dan BEM’e ziyaret

Başkonsolos Koçak Kaçar’dan BEM’e ziyaret
REKLAM ALANI
07.04.2024
0
A+
A-

Türk ulusunun Avrupa’da dans yoluyla temsilcisi olan BEM Türk Halk Topluluğu, Burak Özyavuz yönetiminde başarıdan başarıya koşuyor. Bu başarıları yerinde görmek isteyen Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak Kaçar canlı prova performansını yerinde gördü.

featured

Başkonsolos Koçak Kaçar’dan BEM’e ziyaret

 Avrupa’da bir marka haline gelen BEM Halk Dansları Topluluğu (Folk Dance Ensemble) Burak Özyavuz tarafından 2007 yılında kurulmuş ve 17 yıl önce başlayan bu serüven, üzerine koyarak devam ediyor. Avrupa’da birçok birincilikler ile başarılara imza atan topluluk eğitmeni Burak Özyavuz 3 farklı yaş kategorisinde gruplar çalıştırmakta. 03 – 06 Yaş (50 öğrenci), 06 – 13 Yaş (50 öğrenci) ve genç ve yetişkin gruplarında ise yaklaşık 80 öğrenci ise toplamda 180 öğrenciye eğitim veriyor. Burak Özyavuz’un öncülüğünü yaptığı topluluğun sahneleme estetiği, diğer ülkelerdeki topluluklara da model oluşturmuş. Ülkenin farklı bölgelerinden halkların danslarını sunarak başarı elden eden BEM topluluğunun oluşturduğu sahneleme estetiğinin temelinde; stilize edilmiş geleneksel Türk dans malzemesini, kusursuz bir senkronizasyonla yorumlamış.

BEM TAM NOT ALDI

Stuttgart kentinin Bad Cannstatt ilçesi Am Schnarrenberg 10 numarada bulunan eğitim merkezini Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak Kaçar ziyaret etti. Canlı prova performansını yerinde görmek üzere eğitim salonuna gelen Başkonsolos Koçak Kaçar muhteşem atmosfer karşısında adeta büyülenerek şaşkınlığını gizleyemedi. Bu özel ziyaret için Türkiye’nin dört bir köşe yörelerinden en güzel koreografileri sergilediler. Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak Kaçar canlı prova gösterilerini keyifle izledi ve topluluk Başkonsolostan tam not aldı. Kalabalık bir hareket topluluğunu izleyen Başkonsolos Makbule Koçak Kaçar, eğitimli dansçıların oluşturduğu, ihtişamlı, tek vücutmuşçasına hareket eden bu topluluğu ayakta alkışladı. Halk Oyunları Topluluğu’nu tebrik eden Başkonsolos, “Ülkemizin zengin kültürel birikimini Avrupa’da başarıyla sahneleyen ekibimizi tebrik ediyorum. Stuttgart Başkonsolosluğu olarak eğitimde, kültürde, sanatta, sporda ve yaşamın her alanında gençliğimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞARI TESADÜF DEĞİL

Başkonsolos Koçak Kaçar, “Keyifle izlediğimiz bir program oldu. Kıymetli hocalarımız ve oyuncularımızı da tebrik ediyorum. Almanya’da yaşayan Türk gençlere halk oyunlarımızı sevdirmeyi ve öğretmeyi amaç edinen, çeşitli uluslararası yarışmalarda başarılı sonuçlar elde eden BEM Halk Oyunlarının provasına davetleri çerçevesinde misafir olduk. Çalışmalara hevesle katılan yetenekli gençlerimizin ve BEM’in başarılarının devamını dileriz. Hem ülkemizde hem yurt dışında başarıyla temsil etmeye devam edeceklerine inanıyorum. Gördüm ki alınan sonuçlar tesadüfî başarılar değil“ dedi ve başarı dileklerinde bulundu. Öte yandan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren BEM kurucusu ve eğitmeni Burak Özyavuz da gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek hiç durmadan eğitime ve Avrupa’da Türkiye’nin bir kültür elçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Başkonsolos Koçak Kaçar’dan BEM’e ziyaret

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi