enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Başkan Turanlı, ” Şeffaf Belediyecilik Yapacağız ”

05.05.2019
0
A+
A-

Kahta Belediye Başkan İbrahim Yusuf Turanlı, istişare ve değerlendirme toplantısında Adıyaman ve Kahta’daki basınla  bir araya gelerek dikkat çeken konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Kahta’daki bir otelde düzenlenen toplantıya Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz Turan ve basın mensupları katıldı.

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, toplantının kimseyi karalama ve siyaset toplantısı olmadığının altını çizerek, söz verdikleri gibi Şeffaf Belediyecilik gereği yapılan her şeyi basınla paylaşarak önümüzdeki 5 yılı iyi değerlendirmek istediklerini söyledi.

“ Engin Akel’in Açıklamaları Büyük Bir Talihsizlik ”

İşçiler üzerinde anlatan üzerinden kendisine yapılan eleştirilere açıklık getiren Başkan Turanlı, Ak Parti Kahta Belediye Başkan Adayı Engin Akel’in, ‘İşçilerimizin üzerinden ellerini çek’ açıklamasının büyük bir talihsizlik olduğunu söyledi.

Turanlı , “AK Parti Kahta Belediye Başkan Adayı Engin Akel’in, ‘İşçilerimizin üzerinden ellerini çek’ açıklamasını büyük bir talihsizlik olarak görüyorum. Çalışmayan işçiler varsa bunlarla ilgili yasal işlemin yapın demesini beklerdim. Yollarımız köstebek yuvasına dönüşürse, çöpümüz toplanmazsa bir Belediye Başkanı ile ilgili çok şeyler konuşulur. Çünkü bir belediyenin asli görevleri bunlardır.

Benim Engin Akel’den beklentim, 41 tane projemiz var, gelin bu projelerimizi sizinle birlikte hayata geçirelim. Kahta’mıza güzel hizmetler kazandırmak için el ele verelim demesi gerekirken, işçilerle ilgili açıklaması talihsizlikti  ” dedi.

Gelmiş geçmiş bütün belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü toplumun seçmiş olduğu herkes yad edilmelidir. Bu bir istişare toplantısıdır. Kimseye karalama ve siyaset yapma toplantısı değildir. Şeffaf Belediyecilik gereği yaptığımız her şeyi paylaşmak istiyoruz. Önümüzdeki 5 yılı iyi değerlendirmek istiyoruz.

Biz 2009 yılı milat kabul etmiştik. O zamanlar da hep ifade ettim. 2009-2014 yılları arasında Belediye Başkanlığı yaptım. Her konuda şeffaf olacağız. Bundan sonra yaptığımız her şeyin hesabını vereceğiz. Gerek resmi web sayfamız da gerekse de Basın Mensubu arkadaşlarımızla bir araya gelerek yaptıklarımızı paylaşacağız.

2009-2014 yılları arasında gelir-gider ve borçlanma ile ilgili bilgi vermek istiyorum. 12.987,581.00 TL ile Belediye Başkanlığını devrettik, 2014-2019 yılları arasındaki toplam borç olan 101.435,590.00 TL ile devralmış bulunuyoruz. Tabii bu borca içinde Arıtma Tesisi ve yasal faizler dahildir. Akedaş giderleri ile ilgili de net bir bilgi henüz elimize ulaşmış değildir. Bu bilgiler de tarafımıza ulaştıktan sonra halkımızla paylaşacağız.

Bizim yola çıkış gayemiz, insanlarımıza adaletli ve eşit bir hizmet ulaştırabilmektir.

Bu nedenle siyasi partilerin değil, bütün halkımızın rozetini taktım. Her rengin sesi olmak için yola çıktık. İnsanları ötekileştirme değil, kucaklayıcı bir mantık ile memleketimize hizmet etmek istiyoruz. Dolayısıyla Adıyaman’ımızın seçilmiş olan 5 Milletvekili var. Onlara projelerimizi götürüp, istişare edeceğiz. Ben umut ediyorum ki bütün Milletvekillerimiz bu konuda destek ve gayret sarf edeceklerdir.

Kommagene Festivali’nin Nemrut’un tanıtımına değil, bölge de yaşatılmasına ihtiyacı vardır. Nemrut herkesçe tanınan ve bilinen bir tarihi değerdir. Kommagene Festivali’ni 2009 yılında başlatmak istedik fakat talihsiz olaylar yaşandı. Bizim hedefimiz, bölgesel değil de, geniş katılımlı ulusal bir festival yapmak. Zayıf tutulan bir festivalin halkası bir sonraki yıl da zayıf kalır. Turizm Bakanlığımız başta olmak üzere, Valiliğimiz ilgili kuruluşlarımız uygun görürlerse geniş katılımlı, geniş bütçeli bir festival yapmak ve bunu kalıcı hale getirmek istiyoruz.

Bozuk olan yollar için ekibimizi kurduk. İlk etapta kalıcı bir onarımdan geçiriyoruz. Tabii biraz zamana ihtiyacımız var. Ramazan bayramından sonra onarım çalışmalarımız hızla devam edecek. Çöp sorunu tamamen çözülmüştür. İçme suyu ile ilgili olarak, Haydaran bölgesinde meydana gelen heyelanlardan dolayı biraz mağduriyet yaşandı. Sağlıklı, kesintisiniz ve içilebilir bir suyu halkımıza ulaştırmak için yoğun mesai harcıyoruz. Değirmenbaşı bölgesinde bulunan suyumuzu da alternatif olarak hazır konuma getireceğiz. Kahta’da bundan sonra bir su sıkıntısı yaşanmayacaktır.” şeklinde  konuştu.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi