enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

BAŞKAN KUTLU, ŞANLIURFA EDESSA TV’YE KONUK OLDU

BAŞKAN KUTLU, ŞANLIURFA EDESSA TV’YE KONUK OLDU
REKLAM ALANI
20.12.2015
0
A+
A-

 

Başkan Kutlu, Şanlıurfa Edessa TV’ye Konuk Oldu

 

Şanlıurfa’dan ulusal yayın yapan Edessa TV’de gazeteci yazar Fahri Özer’in hazırlayıp sunduğu ‘Gündem Özel’ programına konuk olan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman’da yapılan çalışmalar ve geleceğe dönük projeler hakkında bilgiler verdi.

Göreve geldiği günden bu yana Adıyaman’da birçok ilke imza atan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, şu ana kadar yaptıkları çalışmaları ve yapmayı planladıkları projeleri Şanlıurfa’dan yayın yapan Edessa TV izleyicileriyle paylaştı. Gazeteci-yazar Fahri Özer’in hazırlayıp sunduğu ‘Gündem Özel’ programına konuk olan Başkan Kutlu, programda Adıyaman ile Şanlıurfa arasındaki yakınlığa ve Adıyamanlılar ile Şanlıurfalıların akrabalık bağlarına vurgu yaptı.

Programın ilk bölümünde ülke gündemini değerlendiren Başkan Kutlu, sokağa çıkma yasağının uygulandığı illerde yaşananlardan çözüm sürecinde gelinen noktaya, hükümetin çalışmalarından bölgeye gelen yatırımlara kadar her şeye değindi. Kutlu, çözüm sürecinin AK Parti iktidarıyla başladığını ancak HDP’nin bu konuda üzerine düşeni yapamadığını dile getirerek, çözüm sürecinde bundan sonra tek muhatabın halk olacağını sözlerine ekledi. 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sonuçlarını da değerlendiren Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, halkın 7 Haziran’da tüm siyasi partilere bir mesaj verdiğini, 1 Kasım’da da 7 Haziran’dan ders çıkaranlara nasıl destek olunacağını gösterdiğini söyledi.

Programın ikinci bölümüne, Adıyaman’ın isminin son dönemlerde DEAŞ terör örgütüyle anılması ve DEAŞ’li bombacıların belediye meclisi kararıyla Adıyamanlılıktan çıkarılması ile ilgili sorulan soruya cevap vererek başlayan Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman’ın Alevi’siyle Sünni’siyle, Türküyle Kürdiyle yıllar boyunca hep bir arada kardeşçe yaşadığını ve bunun bazı kesimleri rahatsız ettiğini dile getirerek, “Gerek Diyarbakır, gerek Suruç ve gerekse Ankara’daki katliam tam bir caniliktir. Bu olayları gerçekleştirenlerin Adıyamanlı olma ihtimali bile bizleri kahrediyor. Yaşanan terör olaylarına Adıyamanlılar yüz kat daha fazla üzülüyor. Bir Adıyamanlının böyle bir olayı gerçekleştirebilmesi için öncelikle Adıyamanlı olmaktan çıkması, daha sonra İslamiyet’ten çıkması ve son olarak da insanlıktan çıkması gerekiyor. Çünkü yüze yakın masum insanın canına kastetmek bile bir vahşettir ve hiçbir zaman Adıyamanlılar böyle bir vahşete sebep olanlara sahiplik etmez, etmeyecektir. Adıyaman üzerinden oynanan oyunların asıl sebebi bu ilde yıllardan beri süregelen barış ve kardeşlik ortamıdır. Özellikle son yıllarda Adıyaman’daki bu kardeşlik ortamının tüm ülkeye model olması için çeşitli projeler üzerinde çalışılıyordu. Adıyamanlılar böyle bir terör olayına karışan hiç kimseye, kendi aileleri de dahil sahip çıkmamıştır ve çıkmayacaktır da. Adıyaman işte böyle bir yerdir. Çıkın Adıyaman’da sokak sokak gezin, DEAŞ’e destek veren bir tane vatandaş bulabilecek misiniz görün. Adıyamanlıların bu tür olayları kabul etmediğini göstermek için belediye meclisimizdeki tüm partili arkadaşlarımız ile bu terör olaylarını gerçekleştirenleri Adıyamanlı olarak kabul etmediğimizi beyan eden bir karar aldık ve bununda sonuna kadar arkasındayız” diye konuştu.

“Adıyaman için durmadan çalışacağız”

Programın son bölümünde ise Adıyaman’da hayata geçirilen, geçirilmesi için çalışmalar yapılan ve planlanan projeler hakkında bilgi veren Başkan Kutlu, şunları sıraladı: “Göreve geldiğimiz günden bu yana her anlamda Adıyaman’ımıza hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Eksik gördüğümüz ve ivedi bir şekilde çözülmesi gereken yol, ulaşım ve sosyal projelere ağırlık vererek ilk bir buçuk yılımızı geride bıraktık. Adıyamanlı hemşerilerimizin yıllardan bu yana eksikliğini hissettiği şehir içi ulaşımda ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Yamankart bu çalışmanın en önemli ayağıydı. İkinci önemli ayağı ise şehir içi otobüsleri idi. Biz geldiğimiz de 6 tane orta boy otobüs vardı. Bunların genelde ikisi tamir ve bakımda oluyordu. 4 araçla hizmet veriliyordu. Biz 9 büyükten sonra üç tane de küçük otobüs alarak 12 şehir içi otobüsü bu alandaki hizmetimizi genişlettik. Bunun yanında yine belediye meclisimiz tarafından alınan karar ile ikinci bir hattı a açarak, halkımızın ulaşımda, sorununu minimuma indirmeyi hedefliyoruz. Bu hattımız, şehrimizin batı bölgesinde bulunan Altınşehir, Küçük Sanayi kavşağından başlayacak. Bulvar üzerinden üniversiteye ve Türkiye Petrolleri caddesinden ve flamingo dediğimiz yoldan yeni açtığımız üçüncü çevre yoluna girecek ve üçüncü çevre yolundan hisar düğün salonu istikametinden ikinci çevre yoluna ve oradan da beri köprüsü olarak bilinen kısımdan köy hizmetleri kavşağına ve son olarak da 400 yataklı hastane ulaşacak bir hat olacak. Bu şeklide ikinci ve üçüncü çevre yolunda bulunan hemşerilerimiz, vatandaşlarımızın şehir içi ulaşımı daha da kolaylaşacak. Şehir içi ulaşımının yanında bu yıl yollarımızda da önemli çalışmalar yürüttük. 2015 yılı için kentimize 50 kilometre uzunluğunda bir asfalt çalışması planlıyorduk ama hızımızı alamadık. Hava güzel olunca bu hedefimizi aşıp 75 kilometre asfalt yaptık. Bunun yanında 50 kilometrenin üzerinde de kaldırım yaptık. Kaldırımdaki hedefimiz ise 30 kilometre idi. Çalışmalarımız Allah’ın izniyle kış boyunca da devam edecek. Asfalt çalışmasında ekiplerimiz oldukça başarılı. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca kültürel etkinliklerimizden dolayı büyük fedakarlık gösteren çalışanlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Fedakarca çalışıyorlar. Bir de yapımı tamamlanan bir otogar çalışmamız var. Otogar için her şey tamam, bir tek yolcuların girişi için yol eksik. Bunun için de çalışmalarımız sürüyor. Cenaze defin ve defin öncesi hizmetlerimizde halkımız tarafından büyük takdir görüyor. İl içi yada il dışı fark etmeksizin ücretsiz alınan cenazeler, ücretsiz bir şekilde yıkanıp defnediliyor. Defin işlemlerinden sonra da taziye çadırı, masa ve sandalye, bir öğün yemek ve çay malzemesi belediyemiz tarafından karşılanıyor. Arıtma tesisi, vadiyaman projesi, AVM inşaatı, kentsel dönüşüm, sürdürülen yada destek verilen diğer projelerimiz. Kısacası Adıyamanlı hemşerilerimizin daha rahat ve güzel bir kentte yaşamaları için bize verilen görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden geleni yapıyoruz.”

Başkan Kutlu son olarak Adıyaman ile İstanbul büyükşehir Belediyelerinin meclis kararı ile ‘Sahabe Kardeşliği’ anlaşması yapması için bir hazırlık yaptığını da sözlerine ekleyerek, “Bu ve benzeri anlaşmalarla, kültür ve inanç turizminde Adıyaman’ımızı hak ettiği seviyelere getirmek istiyoruz” dedi.

Başkan kutlu program sonunda tüm Şanlıurfalılara ve Edessa TV ekibine teşekkür etti. 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi