enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4742
EURO
34,8002
ALTIN
2.479,87
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

Başkan Kutlu: “Adıyaman’ı Karıştırmaya Güçleri Yetmeyecek”

Başkan Kutlu: “Adıyaman’ı Karıştırmaya Güçleri Yetmeyecek”
REKLAM ALANI
14.08.2015
0
A+
A-

Başkan Kutlu: “Adıyaman’ı Karıştırmaya Güçleri Yetmeyecek”

Son aylarda bazı ulusal yayın organlarının hedef tahtasında yer alan Adıyaman’ın üzerinde oynanan oyunların farkında olduklarını belirten Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, kimsenin bu ilin huzurunu kaçırmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Geçtiğimiz ay içerisinde ulusal yayım yapan Haber Türk Gazetesi’nin ‘Yine Adıyaman’ başlıklı manşetinden sonra önceki gün de ‘Adıyaman Eylemcileri’ başlıklı manşet haberiyle çıkan Milliyet Gazetesi’nin ardı ardına direk Adıyaman’ı hedef alan yayımları büyük tepkilere neden oluyor.

Konu ile ilgili yayımlanan haberlerin maksadı aştığını dile getiren ve son dönemlerde karanlık bazı ellerin Adıyaman üzerinde kirli hesaplar peşinde olduğunu söyleyen Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, “Daha öncede söylediğimiz gibi terörün dini, dili ve memleketi yoktur. Toplam nüfusu 600 bini aşan bir ilde; her dinden, her düşünceden, her görüşten insanların bulunmasından daha doğal bir şey de yoktur. Ülkeyi yasa boğan son iki önemli olayın faillerinin aynı ilin nüfusuna kayıtlı olması da tüm ilin aynı yapıya sahip olduğu anlamı taşımaz. Bu olayları fırsat bilen bazı kesimler bu yolla Adıyaman için bir linç kampanyası başlatmış durumda. İlin yöneticileri olarak bu kesimlerle ilgili her türlü mücadeleyi vermeye hazırız” diye konuştu.

Adıyaman’ın yer altı ve yerüstü zenginlikleriyle ülke ekonomisine büyük katkılar sunan illerin başında geldiğini de hatırlatan Başkan Kutlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Adıyaman, tarihi boyunca teröre hiç prim vermemiş, Türk’üyle, Kürt’üyle, Zaza’sıyla, Arap’ıyla herkesin kardeşçe yaşadığı bir il olarak ön plana çıkmıştır. Bu ilde Sünni’miz, Alevi’miz, Hıristiyan’ımız daha önce nasıl kardeşlik içerisinde sosyal yaşamlarını sürdürüyorsa, bugün de aynı şekilde yaşamını sürdürmektedir. Bir takım basın organları tarafından Adıyaman’ımızın imajını bozmaya yönelik yapılan bu tarz haberlerle bu ili karıştıramayacaklarını bilmeleri gerekir. Adıyamanlılar olarak, Adıyaman’ı hedef gösterir tarzda, teröristlerin Adıyaman ile özleştirilmesi yönündeki haberleri kabul edemiyoruz. Adıyaman bir huzur kentidir. Adıyaman yıllardır teröre prim vermeyerek devletine ne kadar bağlı olduğun kanıtlamış bir ildir.”

KUTLU HABER – KK

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi