enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Başkan Güler, “Kırkyama Geometrik Soyut Hat ve Kûfi” sergisinin açılışına katıldı

Başkan Güler, “Kırkyama Geometrik Soyut Hat ve Kûfi” sergisinin açılışına katıldı
REKLAM ALANI
24.12.2023
0
A+
A-

Başkan Güler, “Kırkyama Geometrik Soyut Hat ve Kûfi” sergisinin açılışına katıldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Taşbaşı Kilisesi, Taşbaşı Sanat Alanı olarak bir birinden güzel sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda çalışmalar yapan Ressam C. Talip Sezer’e ait “Kırkyama Geometrik Soyut Hat ve Kûfi” sergisi Ordu Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde açıldı.

Taşbaşı Sanat Alanında gerçekleştirilen açılış programına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.
Mehmet Hilmi Güler, Ressam C. Talip Sezer ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Başkan Güler: “Ordu’muz çok önemli sanatkârlara sahip”

Programda söz alan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun çok önemli sanatkârlara sahip olduğunu söyledi.

“Kırkyama Geometrik Soyut Hat ve Kûfi” sergisinin önemine vurgu yapan Başkan Güler, “Ordu’muzun nadir, kıymetli, sanatseverlerinden ve aynı zamanda sanatkâr olan C. Talip Sezer’in sergisini açtık. Ordu’muz önemli sanatkârlar çıkarıyor. Taşbaşı Mahallesi’de sanatla iç içe olan bir mahalle ve aynı zamanda benim de doğup büyüdüm sokaklar. Kırkyama bizim neslin haşır neşir olduğu bir alan. Hepimizin ya bir seccadesi ya da bir kilimi vardır. Çokta güzel gözükür aynı zamanda. Türkmen kültürünü yansıtır. Her anlamda çok güzel bir sergi. Hocamıza da çok uzun ömürler diliyoruz. Ordu’muza nice sanatkârlar yetiştirmesini arzu ediyoruz” dedi.

Ressam Sezer, Başkan Güler’e teşekkür

Konuşmasında sergi hakkında bilgi veren Ressam C. Talip Sezer’de serginin Anadolu motiflerini içeren kırkyama ve kufi yazılar olmak üzere iki bölümden oluştuğunun belirtti. Sezer, kırkyamayı
babaannesinin diktiği çarşaflardan örnek alarak yaptığını belirtirken serginin açılmasını sağlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Sergi, 30 Ocak 2024’e kadar Taşbaşı Sanat Alanı’nda ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi