enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NUN: KUBANİ YANITI

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NUN: KUBANİ YANITI
REKLAM ALANI
26.06.2015
0
A+
A-

Davutoğlu’ndan Yüksekdağ’a Kobani yanıtı
Başbakan Davutoğlu, ‘IŞİD’in Türkiye sınırından Kobani’ye saldırdığı’ yönündeki iddiaları yalanladı; ispat isteyen HDP Eş Başkanı Yüksekdağ’a da, “Dünyanın neresinde var olmayan şeyin ispatı” diyerek tepki gösterdi. Davutoğlu, AKP’nin Meclis Başkanı adayının da bugün açıklanacağını duyurdu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti vekilleriyle iftarda buluştu. Başbakan’ın gündeminde partisinin Meclis Başkanı adayı, koalisyon görüşmeleri ve IŞİD’in Kobani’ye (Ayn el Arap) yönelik saldırısı vardı. Başbakan Davutoğlu, IŞİD’in Kobani’ye Türkiye üzerinden saldırdığı yönündeki iddiaları yalanladı, Türkiye aleyhine uluslararası bir kampanya yürütüldüğünü söyledi.
Türkiye’nin 10 Ekim 2013’te IŞİD’i herkesten önce “terör örgütü” ilan ettiğini anımsatan Başbakan, “Daha ilk günden tavrımızı belirledik. Özgür Suriye muhalefetinin yanında durduk” dedi.
“O gün de bugün de kimse Türkiye’nin Kobani’ye yönelik saldırılarla ilişkisi olduğunu ispat edemez” diyen Başbakan, “Suriye’deki hiçbir kanda Türkiye’nin tek bir nebze katkısı olmadığı gibi DEAŞ (IŞİD) terör örgütüne karşı da en açık tavrı Türkiye sergilemiştir ve bütün bunlar sadece ve sadece iftiradan, ithamdan ibarettir” diye konuştu.
‘Güney ve batıdan saldırdılar’
Davutoğlu, “Sabah saat 5 sularında DEAŞ denen terör örgütü Kobani’ye saldırdı. Nereden saldırdığı bizce malum: güney ve batıdan” ifadelerini kullandı.
6-8 Ekim Kobani olaylarını hatırlatan Davutoğlu, “Muhalefet sorumsuzca yurt dışından Türkiye hakkında yürütülen bu kampanyalara destek verdi. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş bir tweetle halkı sokağa dökmek için çaba sarf etti” dedi.
Türkiye’nin yanı başında yaşanan zulme hiçbir zaman sessiz kalmadığını vurgulayan Başbakan, 135 Kobanili yaralının Türkiye’ye getirildiğini hatırlatarak “Nereye sığındılar? Türkiye’ye. Daha önce de buradan gelen kardeşlerimize kapılarımızı açtık” dedi.
Yüksekdağ’a yanıt: Onlar ispat etsin
Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’ın “Türkiye IŞİD ile işbirliği yapmadığını ispat etmelidir” yönündeki açıklamasına, “Dünyanın neresinde var olmayan şeyin ispatı” diyerek tepki gösterdi.
“Türkiye’nin DEAŞ’la işbirliği yaptığını iddia edenler ispatlamakla yükümlüdür” diyen Başbakan, “Aksi halde daha iki gün önce mecliste ettiği yemini unutanları, vekil olarak seçildiği ülkeye ithamlarda bulunanları özre davet ediyorum, başta HDP Eş Başkanı olmak üzere. Türkiyelileşmekten bahsediyorlarsa önce bu ülkeye saygı göstermeyi öğrenecekler” dedi.
Meclis başkanı adayı yarın
AK Parti’nin Cuma günü MYK toplantısının ardından Meclis Başkanı adayını açıklayacağını söyleyen Başbakan Davutoğlu, hükümet kurma görevini aldıktan sonra koalisyon turlarına başlayacağını hatırlattı.
Koalisyon görüşmeleri
Davutoğlu, “Buradan bir kez daha bütün muhalefet liderlerine sesleniyorum; biz onları ziyaret ederken, tam bir iyi niyetle, samimiyetle, dürüstlükle yaklaşacağız” dedi.
AK Parti olarak hiçbir partiye kapı kapatmadıklarını belirten Davutoğlu, “Bizi misafir edecekleri zaman, bize hazırlanırken aynı iyi niyet, samimiyet ve dürüstlük içinde olmaları halinde ülkemizi bu ateş çemberinin içinden suhuletle ve istikrarla yönetecek bir hükümeti kurabileceğimize inanıyorum” diye konuştu.
“Nefret diliyle konuşan olursa ona muhabbet diliyle hak ettiği cevabı veririz” diyen Ahmet Davutoğlu, “258 milletvekilimizin bulunduğu Meclis’te hiçbir dayatmayı kabul etmeyiz” şeklinde konuştu.
‘Meclis bugün rengârenk’
“Türkiye’de başarılı koalisyon örnekleri neredeyse yoktur. Biz seçim sürecinde seçmenimize bu örnekler üzerinden çağrıda bulunduk” diyen Başbakan, ortaya çıkan tablonun milletin takdiri olduğu görüşünü yineledi.
Meclisin temsil gücünün yüksekliğine dikkat çeken Başbakan, “Meclis bugün rengârenk ise, bunda AK Parti’nin 13 yılda kurduğu özgürlükçü atmosferin etkisi vardır” dedi.
‘AK Parti her cumhurbaşkanını ayakta karşılar’
Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreninde Meclise girmesiyle bazı vekillerin ayağa kalkmamasını da eleştirdi.
Devletin makamlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan, ”Cumhurbaşkanı’nın meclise gelmesiyle ayağa kalkmayan vekillere sesleniyorum. Milletin seçtiği cumhurbaşkanı kim olursa olsun bütün AK Parti kadroları onu her zaman ayakta karşılayacaktır” dedi.
Kaynak: Al Jazeera

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi