enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

BARKAN’dan Sınıfında İlk Özelliği Taşıyan Atış

BARKAN’dan Sınıfında İlk Özelliği Taşıyan Atış
REKLAM ALANI
17.11.2023
0
A+
A-

BARKAN’dan Sınıfında İlk Özelliği Taşıyan Atış

BARKAN ile ilk başarılı atış, 8 Ocak 2023 tarihinde gerçekleşmiş, ROKETSAN’a ait güdümlenebilir mini füze Mete, BARKAN 1 ile ilk kez bir kara aracından atılmıştı.

HAVELSAN bu kez, BARKAN 2’den ilk kez kamikaze mühimmat atışını 12 Ekim 2023 tarihinde başarıyla gerçekleştirdi ve bu atış da, BARKAN için sınıfında ilk olma özelliğini kazandı.

BARKAN 2 ile 15 kilometre yarı çaplı bir bölgede görev ve faaliyet icra edilirken, tek kuleye bağlı aynı anda atış yapılabilen iki lançerli sistemden (bir lançer lazer güdümlü sistem, bir lançer dolanan mühimmat) Gürbağ Savunma’ya ait keşif gözetleme ve kamikaze amaçlı dolanan mühimmatın atışı başarı ile gerçekleştirildi.

Tek kuleden İKA üzerinden bu tip mühimmat ve çoklu lançer atışı uluslararası arenada bir ilk olarak kabul ediliyor.

Atışı yapılan dolanan kamikaze mühimmat, elektrikli tahrik sistemi, 3000 metre uçuş irtifa yüksekliği, 40 dakika havada kalma süresi ile 15 kilometre menzile ulaşabiliyor.

Geçtiğimiz aylarda Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine de giren BARKAN’a, modüler yapısı sayesinde farklı faydalı yükler hızlı biçimde entegre edilebiliyor.

Barkan 2, daha yüksek caydırıcılığa sahip silah sistemlerinin entegre edilebilmesine uygun şekilde geliştirildi.

Sahadaki manevra yeteneğinin artırılması amacıyla HAVELSAN, Gürbağ Savunma ile bir araya gelerek bu entegrasyon faaliyetini başarı ile sonuçlandırdı.

HAVELSAN Ürün Geliştirme ve Üretim Direktörü Veysel Eroğlu, yakın zamanda sahada icrası gerçekleştirilen KSOM (Karma Sürü Operasyon Merkezi) faaliyetlerinin, farklı tip faydalı yüklerin kullanımıyla devam ettiğini belirterek, “Bu sistemlerinin KSOM’a eklenmesi ile dolanan mühimmatın sürü olarak kullanım konsepti de sahada gerçekleştirilmiş olacak. HAVELSAN olarak ana görev konumuz olan yazılım kabiliyetlerini daha fazla paltform ve faydalı yük üzerinde kullanarak bu platformları akıllı birer robot haline getirme misyonunuzdan sapmadan çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

Otonom ve sürü kabiliyeti kazandırdıkları platformlara kısa zaman içerisinde farklı firmaların ürünlerinin dahil edilmesiyle bütün sistemlerin birlikte görev yapabileceği farklı tip konseptler oluşturulacağını söyleyen Ataoğlu, “Başta HAVELSAN tarafından ortaya konulan ve öncülüğü yapılan Dijital Birlik Teknolojisi olmak üzere, sürü konseptleri dahil bütün bu insansız sistemlerin, güvenlik güçlerimizin sahada elini rahatlatacak şekilde öncü birlik olarak kullanılması yönünde geleceğin muharebe sahası konseptine odaklanmış durumdayız.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi