enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Yağmurlu
15°C
Adıyaman
15°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
22°C
Çarşamba Açık
23°C

Balıkesir’de Kadınlar BALMEK Kursları ile meslek sahibi olacak

Balıkesir’de Kadınlar BALMEK Kursları ile meslek sahibi olacak
REKLAM ALANI
10.03.2024
0
A+
A-

Balıkesir’de Kadınlar BALMEK Kursları ile meslek sahibi olacak

BALIKESİR-BHA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin BALMEK Kurs Merkezi açılışında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Balıkesir’de belediyeciliğin güzel örneklerinin görüldüğünü belirten Bakan Özhaseki, “Emin olun, Türkiye’nin hiç görmediği belediyeciliği bizler yaptık.

Hanımefendilerin geldiği, bir taraftan meslek öğrendiği, üretimde bulunup, ürettiklerini sattıkları ve bazılarını da hobi amaçlı yaptıkları bu sanat kursları hep bizim dönemimizde başladı. Biz her dönemde belediyeciliğimize yeni işler ekleyerek devam ettik.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Balıkesir temasları kapsamında Çamlık Millet Bahçesi içerisinde yer alan Balıkesir Meslek Edindirme Kursları (BALMEK)’in açılışını gerçekleştirdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Bakan Özhaseki, Türk ve İslam kültüründe kadının baş tacı olduğunu vurguladı.

Bakan Özhaseki, kadınların mücadelelerini anlatan gerçek olaylardan örnekler vererek, ahiliğin kurucusu ve meslek erbabı Ahi Evran’ın eşi olan Fatma Bacı’nın da kadınlara meslek öğretme yolunda önemli emekleri olduğunu ifade etti. Bakan Mehmet Özhaseki, “Bizler, tarihteki örnekleri bilerek bugünlere kadar geldik. Dünyanın vahşet yaşadığı bir dönemde, çok şükür bizim için kadınlar hep başımızın tacı oldu. Yine böyle olmaya da inşallah devam edecekler.” diye konuştu.

“SANAT KURSLARI BİZİM DÖNEMİMİZDE BAŞLADI”

Balıkesir’de belediyeciliğin güzel örneklerinin görüldüğünü söyleyen Bakan Özhaseki, “Emin olun, Türkiye’nin hiç görmediği belediyeciliği bizler yaptık. Hanımefendilerin geldiği, bir taraftan meslek öğrendiği, üretimde bulunup, ürettiklerini sattıkları ve bazılarını da meşgale, hobi amaçlı yaptıkları bu sanat kursları hep bizim dönemimizde başladı. Biz her dönemde belediyeciliğimize yeni işler ekleyerek devam ettik.” İfadelerini kullandı.

BAKAN ÖZHASEKİ, MİNİ10’UN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Bakan Mehmet Özhaseki, daha sonra Balıkesir programı kapsamında şehrin tarihselliğinin izlerini taşıyan minyatür açık hava müzesi Mini10’un da açılışına katıldı. Bakan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, şehri kalkındıran ve şehrin kimliğini güçlendiren bu gibi hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi