enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Bakırköy-Kirazlı metro hattı şubat sonunda hizmete açılacak

Bakırköy-Kirazlı metro hattı şubat sonunda hizmete açılacak
REKLAM ALANI
11.01.2024
0
A+
A-

Uraloğlu: Bakırköy-Kirazlı metro hattı şubat sonunda hizmete açılacak 

Bakan Uraloğlu, İstanbul’da ‘Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.  İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Uraloğlu, Türkiye genelinde 12 ilde işletme altındaki yaklaşık 922 kilometre şehir içi raylı sistem hattının 395,3 kilometresinin bakanlık tarafından yapıldığını ifade ederek, ülke genelinde 9 projede şu anda toplam 101,5 km uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatı bulunduğunu belirtti.

İstanbul’u modern raylı sistem ağlarıyla donatıyoruz

İstanbul’un bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla donatıldığını ifade eden Uraloğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak; Gebze-Halkalı Banliyö Hattı yani Marmaray, Levent-Hisarüstü Metro Hattı, Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ve Başakşehir-Çam Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı ile İstanbul’da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hatlarının uzunluğu 127,5 kilometredir” dedi.

İstanbul’daki raylı sistem ağı uzunluğu 338,8 kilometreden 394,2 kilometreye yükselecek

Yapımı devam eden projeleri aktaran Uraloğlu, “Kâğıthane-Gayrettepe Metro Hattı, Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Altunizade – Çamlıca Camii – Bosna Bulvarı Metro Hattı, Kazlıçeşme – Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve bir araya geldiğimiz Bakırköy (İdo)-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı olmak üzere toplam uzunluğu 55,7 kilometre olan 5 ayrı hatta daha İstanbul için çalışıyoruz. Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde İstanbul’daki raylı sistem ağı uzunluğu 338,8 kilometreden 394,2 kilometreye yükselecek. İstanbul raylı sistem ağının yüzden 50’den fazlasını bakanlığımız kazandırmış olacak.” şeklinde konuştu.

Saate 80 kilometre hızla günde 1 milyon yolcu seyahat edecek

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı ile ilgili bilgiler veren Uraloğlu, “Hattımız 8,4 kilometre uzunluğundadır ve 7 istasyonu bulunmaktadır. Bu istasyonlar; Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve son olarak Kirazlı istasyonlarıdır. Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı istasyonlarımız da Bağcılar içinde bulunuyor. Saatte 80 km hızla günde 1 milyon yolcu bu hattımız ile seyahat edebilecek.” diye konuştu.

Birçok noktaya entegre olacak hat ile kesintisiz ulaşım sağlanacak

Uraloğlu projenin tamamlanmasıyla, “Kirazlı İstasyonundan; Kirazlı-Başakşehir-Kayaşehir Metrosuna ve Otogar-Bağcılar-Kirazlı Metrosuna, İncirli İstasyonundan; Yenikapı-AHL Metrosuna ve Metrobüs Hattına, Özgürlük Meydanı İstasyonunda; Marmaray Banliyö Hattına ve YHT Hattına, Bakırköy İDO İstasyonundan ise İstanbul Deniz Otobüsü (İDO)’ne entegre olarak kesintisiz ulaşım sağlanacaktır” dedi.

Bakırköy-Kirazlı metro hattının ekonomik kazancı 6.1 milyar dolar olacak

Uraloğlu, Kayaşehir-Bakırköy İDO arası seyahat süresi 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi – İncirli arası seyahat süresi 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı arası seyahat süresi 27 dakika, Metrokent-Özgürlük meydanı arası seyahat süresi 30 dakika olacağını belirterek, “Bakırköy-Kirazlı Metro hattımızın 25 yıllık projeksiyondaki karayolu bakım, işletme ve zaman kazancı gibi etkenlerden ekonomik kazancı; 6,1 milyar dolar olacaktır.” şeklinde konuştu.

Bakırköy-Kirazlı metro hattını şubat ayında hizmete alacağız

Projemizdeki hat işlerini tamamladığını ifade eden Uraloğlu, şu ifadelere yer verdi:

“İstasyonlara ait kaba inşaat işlerini yüzde 97, ince işlere ait imalatları yüzde 65 ve elektromekanik işlere ait imalatları yüzde 73 oranında tamamladık. İstasyonlarda zarif, modern ve yenilikçi tasarımlar uyguladık. Elektromekanik sistemlerimiz için son teknoloji ve üstün kaliteli sistemleri tercih ettik. Şu anda bir araya geldiğimiz Molla Gürani İstasyonunda ince işleri %97 oranında, elektromekanik işleri ise yüzde 95 oranında tamamladık. Artık test ve devreye alma çalışmalarına başladık. Projemizi şubat sonunda hizmete alarak İstanbul’a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.”

Hedefimiz İstanbul’u ‘Yeniden hizmetle’ buluşturmak

31 Mart yerel seçimleri hakkında konuşan Uraloğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız eski Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum. İstanbul özelinde hedefimiz İstanbul için fetret devrine, duraklama dönemine son vererek yeniden hizmetle buluşturmak. Muradına kavuşturmak. İlk günden işe koyulduk ve Sayın Murat Kurum ile bir araya gelerek İstanbul için projelerimizi konuştuk.” dedi.

İstanbul için ‘Dev Projeler’ inşa ediyoruz

Bakanlık olarak İstanbul’u Avrupa’nın ve dünyanın en gelişmiş şehirlerinden biri haline getirmek için dev projeler inşa ettiklerine dikkati çeken Uraloğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Son 21 yılda İstanbul’un ulaşım ve iletişim altyapısı için yaklaşık 1 trilyon 163 milyar 200 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Bölünmüş yol uzunluğunu 350 kilometreden 794 kilometreye, bitümlü sıcak kaplama yol uzunluğunu 358 kilometreden 802 kilometreye çıkardık. Sorumluluğumuzda 3 bin 410 metre uzunluğunda 68 köprüsü vardı, biz köprü sayısını 947’ye, toplam köprü uzunluğunu da 114 bin 419 metreye yükselttik. 932 metre uzunluğunda sadece 3 tüneli vardı, biz 12 tünel daha yaparak 22 bin 401 metreye çıkardık. Bu köprü ve tünellerimiz ile İstanbul kent içi trafiğine adeta nefes aldırdık. Raylı sistem projelerimizden zaten bahsettim. Halkalı-Kapıkule hızlı tren projemizin yapım çalışmaları sürüyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinde hayata geçireceğimiz demiryolu bağlantısı İstanbul’un uluslararası yük taşımacılığındaki konumu daha da güçlendireceğiz. İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattımızdan sonra tamamen yeni bir hat planlıyoruz. Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesini gündeme aldık ve ön proje çalışmalarını tamamladık. Süper hızlı tren hattımızın güzergâh uzunluğu 344 kilometre olacak. Saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenlerimizle seyahat süresini 80 dakikaya indireceğiz.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi