enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5336
EURO
34,8732
ALTIN
2.442,95
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Bakan olana kadar anamız ağladı

Bakan olana kadar anamız ağladı
REKLAM ALANI
11.01.2024
0
A+
A-

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ İLE GAZİANTEPLİ MUHTAR ARASINDA GÜLDÜREN DİYALOG

GAZİANTEP-BHA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Gaziantep programı kapsamında düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı sırasında bir muhtarla arasında geçen diyalog, katılımcıları da güldürdü.

Gaziantep ziyaretinde İl Koordinasyon Toplantısı’na katılan Bakan Mehmet Özhaseki, milletvekilleri, ilgili kurum yöneticileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu (STK) üyeleri ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Katılımcıların görüş ve taleplerini dinleyen Bakan Mehmet Özhaseki’nin bir muhtarla arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Söz alan Gaziantepli bir mahalle muhtarı, yaşadığı sıkıntıları anlatırken, muhtarlığın Bakanlık kadar konforlu olmadığını söyledi.

Muhtarın bu sözlerine espriyle karşılık veren Bakan Özhaseki, “Geriden baktığınızda bir Bakan veya Vali, siyah bir arabaya biniyor. Korumaları var, konforlu gibi gözüküyor. Ancak ne cumartesisi var ne pazarı. Sabahı yok, akşamı yok.” dedi. Bakanlık için bilgi ve tecrübenin önemli olduğunu, aynı zamanda çok çalışmak gerektiğini söyleyen Bakan Özhaseki’nin “Oraya gelinceye kadar anamız ağladı.

30 sene boyunca Belediye Başkanlığı, Bakanlık ve Yerel Yönetimler Başkanlığı görevlerinde bulundum. Ne zannediyorsun?” diye cevapladığı diyalog salondaki herkesin gülümsemesine neden oldu.

“DEPREMZEDELERİN DERDİ BİZİM DERDİMİZ”

Bakan Mehmet Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunu atışmak için değil, bilin diye söylüyorum. Depremzedelerin derdi bizim derdimiz. Emin olun kendi kendime ‘bugün bir tatil yapayım’ dediğimde vicdanım rahatsız oluyor. ‘İnsanlar konteyner evde oturuyor’ diyorum. Dünya üzerinde hangi devlet ‘Bir sene içerisinde bütün depremzedelerin evini veriyoruz’ diyor. Var mı böyle bir devlet? Ufak tefek sorunlar olsa da bunların altından hep beraber kalkacağız.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi