enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4563
EURO
34,8688
ALTIN
2.443,33
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
27°C
Adıyaman
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Bakan Kacır, Bursa’da ilk Türk astronot ile canlı bağlantı kurdu

Bakan Kacır, Bursa’da ilk Türk astronot ile canlı bağlantı kurdu
REKLAM ALANI
26.01.2024
0
A+
A-

Bakan Kacır, Bursa’da ilk Türk astronot ile canlı bağlantı kurdu

Mine KÖSELER /BURSA-BHA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır bir dizi ziyaret için Bursa’ya geldi.Bakan Kacır, Bursa programı kapsamında Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstil Prototip Üretim ve Uygulama Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

Açılış törenine, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri, AK Parti Bursa İlçe Belediye Başkanları ve  BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay katıldı.

 

”Sanayiyle bütünleşmiş yerli ve milli hamlelerimizin odak şehri Bursa’mızda olmak bizim için mutluluk vesilesidir” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır şunları ifade etti:”Diğer vesilelerden biri de uzay istasyonunda faaliyetlerini sürdüren Alper Gezeravcı.Kendisiyle  GUHEM’de bir canlı bağlantı gerçekleştirmek bizim için mutluluk verici.Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her geçen gün yeni adımlar büyük projelere imza atıyoruz.İnşallah Türkiye Yüzyılı’nda daha büyük milli teknolojik projelere de imza atmak mümkün olur.TEKNOFEST kuşağı ile birlikte birçok projeyi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Ülkeleri öne çıkaran projelerin başında teknoloji geliyor. Son 22 yılda bilime ve teknolojiye yaptığımız yatırımlarla güçlü bir ekosistem inşa ettik.”

 

 

“28 MİLYAR DOLARLIK İHRACATLA BÜYÜME YOLCULUĞUNDA ÖNCÜ SEKTÖRLERDEN BİRİ OLARAK SEKTÖRÜN BAŞARISIYLA İFTİHAR ETTİK”

Bakan Kacır konuşmasına şöyle devam etti:”Orta yüksek ve yüksek teknolojili yatırımlar oluşturduk. Tüm bunları, araştırmacılarımıza, sanayicilerimize, girişimcilerimize velhasıl insanımıza güvenerek başardık. Biz insanımızın fırsat sunulduğunda önündeki engeller kaldırıldığında, kaynak ayrıldığında neler yapabilir biliyoruz. Bu anlayışla nitelikli insan kıymetimizin, sanayicilerimizle, yatırımcılarımızla ve girişimcilerimizle birlikte çalışmaları için modern altyapılar inşa ediyoruz.Ülkemizi yenilikçi teknoloji alanlarında küresel çekim merkezine dönüştürüyoruz. Bildiğiniz üzere tekstil ve hazır giyim sektörü ülkemizin, Bursa’mızın kalkınmasında önemli bir yere sahip. Geçtiğimiz yıl tekstil ve hazır giyim sektörümüzde 28 milyar dolarlık ihracatla ülkemizin ihracat odaklı büyüme yolculuğunda öncü sektörlerden biri olarak bu sektörün başarısıyla iftihar ettik.”

”TOGG’A EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MEMNUN OLMAYAN BİR SİYASETÇİYİ ŞAŞKINLIKLA İZLEDİM”

”Biz kim ne derse desin, Bursa’mıza, Türkiye’mize, yüksek teknoloji yatırımları kazandırmaya devam edeceğiz” ifadesini kullanan Bakan Kacır: ”Bugün Teknoparklarda tekstil alanında AR-GE ve yenilik kapasitesinin gelişiminde 565 firmamız kilit rol üstleniyor.78 AR-GE ve 54 tasarım merkezimiz tekstilde katma değerli üretim altyapımızı güçlendiriyor. Bursa aynı zamanda ana markalarla, yan sanayiyle, ülkemizde otomotiv sektörünün de kalbinin attığı şehrimiz. Yerli ve milli elektrikli otomobilimiz TOGG’a Bursa ev sahipliği yapıyor. Gerçi ben geçenlerde bu ev sahipliğinden memnun olmayanların olduğunu da medyada izledim. Hatta izlediğim programda tıpkı benim gibi katılan gazetecilerin de büyük bir şaşkınlık geçirdiklerini ve bu şehre hizmet etme iddiası taşıyan bir siyasetçinin TOGG’un Bursa’da kurulmuş olmasından duyduğu memnuniyetsizlik karşısında gazeteci arkadaşların da şaşkınlıklarını gizleyemediklerini görmüş olduk.” dedi.

”ÇOK NİTELİKLİ BİR ALTYAPI TESİSİNİ BURSA’MIZA KAZANDIRIYORUZ”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır son olarak şunları söyledi:”Çevre dostu, doğa dostu bir anlayışla bu şehrin Türkiye’nin sanayisinin ve teknolojisinin öncü şehri olma misyonunu güçlü şekilde desteklemeye devam edeceğiz.35 milyar dolardan fazla ihracatla otomotiv sektörümüz geçtiğimiz yıl yeni bir rekora imza attık.Çevreci mobilite ve yeşil çözümlerin dijital teknolojilerin yaygınlaştığı günümüzde otoma alt bileşenleri de bu paradigma değişikliğine adapte oluyor. Araç başına kullanılan kompozit ağırlığı her geçen gün artıyor.Dolayısıyla tekstil ve otomotiv sektörlerinde katma değerli üretim Bursa’nın kalkınma yolculuğunun rekabet gücü adına büyük öneme sahip.Bugün açılışını yaptığımız kompozit malzeme ve teknik tekstil prototip üretim ve uygulama merkeziyle stratejik alanlarda yeni ürün geliştirilmesini kaynaştıracak çok nitelikli bir altyapı tesisini Bursa’mıza kazandırıyoruz.Bu proje ve altyapı yatırımı da aslında doğası gereği bir sosyal inovasyon proje olacak.”

 

”BURSA AYRICALIKLI BİR YERE SAHİP”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşması şöyle;”Geçen hafta çok önemli bir ana tanıklık ettik. GUHEM’de uzaya çıkan Alper Gezeravcı’nın heyecanını yaşadık. Ülkemizde çok güzel şeyler başarıldı. Yerli ve milli otomobil TOGG’a ev sahipliği yapmak bizim içinde ayrıcalık oldu. Gençlere yönelik projeler yapmaya çalışıyoruz. Öğrencileri geleceğe hazırlıyoruz. 5 bin meslek lisesi öğrencisine burs veriyoruz. Bu yıl 20 bin 200 öğrenci meslek liselerine müracat etti. Bursa’nın ara eleman konusunda bir alt yapı oluşturması gerekiyordu ve bizde buna destek olduk. Bursa farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptı.Bursa ayrıcalıklı bir yere sahip. Ne kadar gecikmiş olsa da Bursa’mızın hızlı tren projesiyle de önemli gelişmelere sahip olacağını düşünüyorum. Türkiye’nin büyümesinde Bursa önemli görev üstleniyor. Bursa’nın sanayi açısından payı devamlı artıyor.

İşletmelerin yenilikçilik kapasitesini güçlendirecek projeleri hayata geçiriyor. Bugün açılışını yaptığımız bu inovatif projelerin son haftasını oluşturuyor.Bu teskop yeni teknoloji araştırma altyapısıyla firmalarımıza rehberlik edecek ve ticarileştirme odaklı üniversite sanayi işbirliğini sağlayacak.Aynı zamanda Bursa sanayisinde teknik tekstil ve kompozit sektörlerinde KOBİ’lerin dönüşümüne destek olunacak.Küme yaklaşımıyla KOBİ’lerin rekabet gücü arttırılırken, onların bölgesel, ulusal ve küresel değer zincirinde de yukarıya taşınması sağlanacak. Burada yüksek teknolojik değerlere sahip ürünler ortaya çıkaracak ve ilgili alanlarda nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülecek.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi