enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

Bakan Güllüce’den Başkan Kutlu’ya Ziyaret

Bakan Güllüce’den Başkan Kutlu’ya Ziyaret
REKLAM ALANI
17.01.2015
0
A+
A-

 

 

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak ve MÜSİAD kongresine katılmak üzere ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’yu makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Ziyaret öncesinde Bakan Güllüce, beraberindeki kalabalık heyetle birlikte ilimizdeki kentsel dönüşüm alanları olan Eskisaray, Ulucami ve Mara mahallelerini gezerek yerinde inceledi. Akabinde Perre Antik Kent’e yapılan mini geziden sonra Belediyeye gelen Bakan Güllüce, Başkan Kutlu’yu ziyaret etti. Ziyaret esnasında Bakan Güllüce’ye Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Salih Fırat ile Ak Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen eşlik etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin Adıyaman’a gelmesinden dolayı son derece memnun olduğunu belirten Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu; “Adıyaman’ımız şehircilik olarak çok ileriye doğru adımlar atması, sıçrama yapması gereken bir vilayettir. Zeminimiz müsait, insanlarımız güzel. Bu güzel Adıyaman halkına daha güzel bir şehir hediye edebilmek için Sayın Bakanımızın katkılarına, desteklerine ihtiyacımız var. Adıyaman’ımızın temel sorunlarına baktığımız zaman trafik, otopark ve yerleşim sorunları başta gelmektedir. Söz konusu sorunları çözecek olan yeni kentsel dönüşüm alanlarıdır. Kentsel dönüşüm alanları hem uzak mahallelerde, hem de tam şehrin merkezinde yeni bir çarşı, yeni bir arter oluşturmak suretiyle yapmayı düşünüyoruz. Sayın Bakanımızla bugün alanları bizzat yerinde inceledik. Mara Mahallesi Camii’nden Musalla Mahallesi’ne doğru yürüdük. Adıyaman’ımızın en fazla ihtiyacı olan Varlık Mahallesi’ni dolaştık. Sayın Bakanımızın katkılarıyla inşallah Adıyaman’ımız yeni bir yüze kavuşacaktır.

33 mahallemize hizmet veriyoruz. Adıyaman Türkiye’nin en huzurlu illidir. Bunu ihraç ürünü olarak kullanmamızı arzu ediyorlar. İnşallah dünyaya Adıyaman’daki huzuru ihraç etmek istiyoruz. Sayın Bakanımıza Adıyaman’ımıza şimdiye kadar verdiği destek ve katkılardan dolayı Adıyaman halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretle ilgili duygularını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise; “Adıyaman’a Bakanlık olarak tam kadro geldik. Bakanlık olarak burayı ilgilendiren Genel Müdür arkadaşlarla geldik. Burası depremle ilgili sıkıntılı olan illerimizden birisidir. O yüzden kentsel dönüşüm için hem Adıyaman’ın gelecek vizyonu açısından, hem güvenlik açısından, hem yeni Türkiye’ye yakışır bir şekilde canhıraş çalışıyoruz. Bir an önce kentsel dönüşüme başlamamız lazım. Başkanımızla birlikte toplantı düzenleyip yol haritamızı belirteceğiz. Çok çabuk bir şekilde yürümeye çalışacağız. Adıyaman bunu oldukça hak ediyor.

Adıyaman birçok şey üretiyor ama Adıyaman’ın en büyük ihraç ürünü huzur, barış birlikte yaşama kültürüdür. Bütün dünyaya sesleniyorum; Adıyaman’a gelsinler farklı etnisitelerin, farklı inançların, farklı kültürlerin bir arada nasıl yaşadığını görsünler. Bu hem Türkiye için hem de dünya için bir modeldir. Avrupalıların başka dinlere, başka ırklara, başka farklılıklara yaptığı ayrıcalıklara baktığınızda, onların Adıyamanlılardan çok şey öğreneceğini belirtmek istiyoruz. Burayı bir insanlık okulu, bir insan sevgisi okulu gibi düşünmek lazımdır. Sayın Valimizle, Milletvekillerimizle, Belediye Başkanımızla inşallah bu kentsel dönüşümü hızlandırırız.

Adıyaman gelişimi hızlı kazanır. Zaten 1 milyarın üzerinde bizden ÇET almış. Bu rakam, sanayide ileriye doğru gittiğini gösteriyor. Bu, bir iki yıl içerisinde büyük yatırımların olacağını gösteriyor. Dileriz önümüzdeki sene bu miktar daha yükseklere çıkar” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Belediyenin şeref defterini imzalarken, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Bakan Güllüce’ye bir adet Adıyaman yöresine ait el dokumalı halı seccade hediye etti.

Daha sonra Bakan Güllüce, Vali Mahmut Demirtaş, Milletvekilleri, Başkan Kutlu ve beraberindeki kalabalık heyet Belediye Konferans Salonu’na geçtiler. Burada “Adıyaman Şehirleşme ve Kentsel Dönüşüm” sorunlarıyla ilgili sunum gerçekleştirildi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi