enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2048
EURO
35,0424
ALTIN
2.526,57
BIST
10.745,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
29°C
Adıyaman
29°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov’dan RTÜK’e önemli ziyaret

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov’dan RTÜK’e önemli ziyaret
REKLAM ALANI
09.05.2024
0
A+
A-

Azerbaycan Büyükelçisi Reşad Memmedov ve beraberindeki heyet iki kardeş ülke arasındaki ilişkileri değerlendirmek ve yayıncılık alanındaki son gelişmelerle alakalı görüş alışverişinde bulunmak üzere Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin tarafından ağırlandı.

featured






Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov’dan RTÜK’e önemli ziyaret

Görüşmeye Memmedov’un yanısıra Azerbaycan Büyükelçiliğinden Müsteşar Eldar Aliyev ve Başkatip Aygün Gojayeva katılırken RTÜK Başkanı Şahin e Üst Kurul Başkan Yardımcısı Deniz Güler ve Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkan V. Osman Arvas da eşlik etti.

Gerçekleşen görüşmede Büyükelçi Memmedov, Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini ve özellikle Türk dünyası devletleri tarafından dikkatle ve takdirle karşılandığını belirtti. Bu coğrafyadaki en önemli iki devletin aslında tek bir millet olduğuna değinen Büyükelçi gençlerin ve çocukların da bu bilinçle yetiştirilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Başkan Ebubekir Şahin, Azerbaycan’ın Türk milletinin gönlünde vazgeçilmez bir sevgiye sahip olduğunu ve bu dost ve kardeş ülkeyi Türkiye den ayırt etmenin mümkün olmadığını belirterek iki ülke arasındaki bu ilişkilerin titizlikle korunmasının ve güçlendirilmesinin tüm coğrafyaya çok büyük katkılarının olacağını söyledi. Azerbaycan Cumhuriyeti Görsel İşitsel Konseyi (ARAŞ) Başkanı Sn İsmet Sattarov ile de çok iyi ikili ilişkiler yürütüldüğünü belirten Şahin, sonbaharda da RTÜK öncülüğünde ve TDT çatısı altında kurulması planlanan Türk Devletleri Teşkilatı Düzenleyici Otoriteler Forumu olan T-BRAF la ilgili de Başkan Sattarov la sürekli irtibat halinde olduklarını belirtti. İki kardeş ülke arasındaki ilişkilere özellikle Türk yapımı tarihi filmlerin de olumlu katkı sağladığı ve bu filmlerin desteklenmesinin gerektiği taraflarca zikredildi.

Görüşme karşılıklı hediye takdimi ve iyi dilek ve temmennilerle sona erdi.

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov’dan RTÜK’e önemli ziyaret


REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi