enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Avrupa’nın 5 büyük liginde son durum

Avrupa’nın 5 büyük liginde son durum
REKLAM ALANI
01.03.2024
0
A+
A-

Avrupa’nın 5 büyük liginde son durum

Spor – BHA

İngiltere Premier Lig’in zirvesinde Liverpool 60 puanla yer alırken, La Liga’da 26. haftayı Real Madrid 65 puanla lider tamamladı. 20/21 sezonunun şampiyonu Inter Serie A’da yerini sağlamlaştırırken, Bundesliga’da Bayer Leverkusen tarihlerindeki ilk şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Fransa Ligue 1’de ise son şampiyon Paris Saint-Germain 54 puanla zirvede yer aldı.

Avrupa’nın 5 büyük ligindeki zirve yarışı ve kümede kalma mücadelesi, oynanan son maçlarla birlikte şu şekilde gözüktü:

Premier Lig

İngiltere Premier Lig’in 26. haftasının sonunda lider Liverpool, Luton Town’ı 4-1 mağlup ederek ulaştığı 60 puanla yerini korudu. Jurgen Klopp ve ekibini Manchester City, Bournemouth’u 1-0’la geçerek 59 puanla takip etti. Topçular 4-1 kazandıkları Newcastle mücadelesi ile 58 puana yükselirken, ligin sürpriz ekibi Aston Villa 52 puanla 4. sırada yer aldı.

Küme düşme hattının en üstünde, lige geçtiğimiz sezon yükselen Luton Town bulunurken, 13’er puanla Burnley ve Sheffield United 19 ve 20. sırayı paylaştı.

La Liga

İspanya La Liga’da 26. hafta sonunda  lider Real Madrid topladığı 65 puanla ligin zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı. Bu sezonun sürpriz takımı Girona, Miguel Sanchez yönetiminde hanesine yazdırdığı 59 puanla ikinci sırada yer alırken, son zamanlarda yükselişe geçen Barcelona 57 puanla 3. sırada yer aldı. Kral Kupası’nda finale yükselen Diego Simeone ve ekibi de 4. sıradaki yerini korudu.

Küme düşme hattının son sırasında yalnızca 9 puan toplayabilen Almeria yer alırken, 18 puanlı Cadiz 18. sırada, 14 puanlı Granada da 19. sırada yer aldı.

Serie A

Temsilcimiz Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Inter, Serie A’daki diğer rakipleriyle arasındaki farkı açmaya devam etti. Lider Inter’ı 57 puanla Torino ekibi Juventus takip ederken, 3. sırada bulunan Milan uzun süredir ligdeki yerini sabitlemiş durumda.

Küme düşme hattının ilk iki sırasını 20’şer puanla Hellas Verona ve Cagliari alırken, bu sezon yalnızca 2 galibiyet alabilen Salernitana ligin son sırasında kaldı.

Ligue 1

Fransa liginin son şampiyonu Paris Saint-Germain evinde Rennes ile oynadığı mücadeleden 1 puanla ayrıldı. 54 puanla zirvede yer alan başkent ekibini topladığı 43 puanla Brest takip etti. Temsilcimiz Yusuf Yazıcı’nın formasını giydiği Lille, deplasmanda Toulouse’ye 3-1 mağlup oldu ve 5. sıraya geriledi. 17’şer puanda bulunan Metz ve Clermont da ligin son iki sırasında yer aldı.

Bundesliga

Almanya Bundesliga’da Bayer Leverkusen rüzgarı, 23. haftada da esmeye devam etti. Namağlup bir şekilde yoluna devam eden Xabi Alonso ve öğrencileri, evinde Mainz’i 21 mağlup etti ve puanını 61’e yükseltti. 11 senedir ligde şampiyon olan Bayern Munih ise Leipzig’i 2-1 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü.

Lige geçen sezon yükselen Darmstadt 98 13 puanla ligin son sırasında bulunurken, Mainz 15 puanla 17. sırada yer aldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi