enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5995
EURO
34,7919
ALTIN
2.496,49
BIST
9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

ATSO, KGF DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPTI

ATSO, KGF DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPTI
REKLAM ALANI

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ve Kredi Garanti Fonu (KGF), Adıyaman’daki Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve bankacıları bilgilendirmek için toplandı düzenledi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Kredi Garanti Fonuyla ilgili esnaf ve tüccarların bilgi sahibi olmaması nedeniyle bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Başkan Uslu, “Kredi Garanti Fonunun Adıyaman’a şube açması için çok saba gösterdik. Bugüne kadar Kahramanmaraş’a bağlıydık. Bu işlemleri orada hallediyorduk. Bundan böyle Adıyaman’da Odamızın bünyesinde kendilerine yer tahsis ettik. Yeter ki esnafımıza, tüccar tacirimize hizmet etsinler. Bu bizim için önemliydi. Esnafın en büyük sıkıntılarından bir tanesi bankalara teminat verememe konusuydu. Kredi Garanti Fonunun esnafımıza vereceği bu destekle birlikte inşallah iyi bir yere geleceğiz. Yalnız esnaf arkadaşlarımızın kafasında söyle bir şey oluşmasın. Kredi Garanti Fonu kuruldu hemen oraya müracaat edip kredi alacağız. Böyle bir şey yok. Öncelikle banka müdürlerimiz bunu biliyor. Esnaf arkadaşlarımızın da bunu bilmesi lazım. Kredi Garanti Fonu size sağlanmış olan bir krediye kefil oluyor. Yani işin özü bu. Ben katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Slayt destekli sunumunda Kredi Garanti Fonu’nun işlevleri hakkında bilgiler veren Kredi Garanti Fonu Kurumsal İletişim Müdürü Şeyda Yavuz; “Kredi Garanti Fonu olarak gelecek vaat eden işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırarak büyüme ve kalkınmasına stratejik destek sağlama amacındayız. Bu anlamda misyonumuzda tüm ekonomik aktörlerin değer verdiği işe yeni başlayan girişimcilerin ve büyümek isteyen işletmelerin aklına ilk gelen adreslerden biri olmayı başarmış KOBİ’ler için vazgeçilmez bir finansal destek kuruluşuyuz. Kredi Garanti Fonu öz kaynaklarından kredi veren anonim şirket. Ortaklık yapımızdan bahsedecek olursak ortaklarımızda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, KOSGEB ana ortağımız ve Türkiye’deki 21 mevduat ve katılım bankası” dedi.

KOBİ’lere pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Öncelikli KOBİ’lerimiz var. Kadın girişimciler, genç girişimciler, işe yeni başlayan firmalar, ihracatçı firmalar, AR-GE ve inovasyon sektöründeki KOBİ’ler. Sektör payından bahsedecek olursak şu anda Türkiye’deki bankacılık sektörünün payı 1.5 trilyon. Buradan KOBİ kredilerinin aldığı pay 404 milyar. Zaten KOBİ’lerin yüzde 25’lik bir payı var. Biz talepleri bankalar kanalıyla alıyoruz. Bunun yanı sıra KOSGEB, TÜBİTAK, Türk Teknoloji Geliştirme Vakfı gibi kurumlardan destek almaya hak kazanmış KOBİ’lere bu kurumlarla yaptığımız doğrudan protokollerle yüzde 100’e kadar kefalet verebiliyoruz”

Toplantıya ATSO Başkanı Mustafa Uslu, ATSO Meclis Başkanı Mehmet Hanifi Bereket, Adıyaman KGF müdürü Ali dolaş, ATSO Yönetim Kurulu üyesi Zeynel Çelik, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Şükrü Mısır, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, banka müdürleri ve ATSO üyeleri katıldı. Toplantı soru ve cevap bölümü ile sona erdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi