enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4768
EURO
34,8126
ALTIN
2.420,37
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
22°C
Adıyaman
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

ATO Başkanı Baran ve Milli Eğitim Bakanı yardımcısı Şamlıoğlu’ndan Meslek Lisesi ziyareti

ATO Başkanı Baran ve Milli Eğitim Bakanı yardımcısı Şamlıoğlu’ndan Meslek Lisesi ziyareti
REKLAM ALANI
28.12.2023
0
A+
A-

ATO Başkanı Baran ve Milli Eğitim Bakanı yardımcısı Şamlıoğlu’ndan Meslek Lisesi ziyareti

ANKARA-BHA

ATO Başkanı Baran, nitelikli işgücünün en önemli kaynağını meslek liselerinin oluşturduğunu belirterek, nitelikli iş gücünün reel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda yetiştirilmesinin önemine dikkati çekti.
Baran, “Mesleki eğitimde müfredatın iş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlarda, teknolojideki gelişmeler de dikkate alınarak verilmesi gerekiyor. Bu açıdan reel sektörün meslek liseleri ile işbirliğini önemsiyoruz” dedi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ile birlikte ATO’nun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 81 İlde 81 Meslek Lisesi projesi kapsamında hamiliğini üstlendiği Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

 

ATO Başkanı Baran ve Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, okulun Makine Teknolojisi Metal Teknolojileri Alanı, Motorlu Araçlar Teknolojileri, Plastik Teknolojileri Alanı, Otomotiv Gövde, Temel Elektromanyetik, Hareket Kontrol Sistemleri, Uçak Bakım Alanı, Uçak Bakım Laboratuvarı, Türk Traktör Laboratuvarı alanlarını ve öğrencilerin uygulamalı eğitim atölyelerini yakından inceleyerek, okulun çalışmaları hakkında Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Barış Bektaş’tan bilgi aldı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede Ankara Ticaret Odası olarak eğitim, nitelikli işgücü ve istihdamın en önem verdikleri konuların başında geldiği belirterek, üretimin, ticaretin, ihracatın gelişip ilerlemesi açısından ülkelerin sahip olduğu genç nüfus ve nitelikli iş gücünün önemine vurgu yaptı. Nitelikli işgücünün en önemli kaynağını meslek liselerinin oluşturduğunu kaydeden Baran, nitelikli iş gücünün reel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Baran, “Mesleki eğitimin iş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlarda, teknolojideki gelişmeler de dikkate alınarak verilmesi gerekiyor. Bu açıdan reel sektörün meslek liseleri ile işbirliğini önemsiyoruz. Ankara Ticaret Odası olarak Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hamiliğini üstlenmemiz, bugün okulumuza Sayın Bakan Yardımcımız ile ziyaret gerçekleştirmemiz çok kıymetli” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu da ziyarette yaptığı konuşmada, mesleki ve teknik eğitimi ülkenin kaderiyle ilişkili gördüklerini belirterek, “İnşallah yakın bir zamanda sizlerin de göreceği yeni bir mesleki eğitim yaklaşımını sektöre entegre edecek, sektör içi okul modelleriyle, sanayi bölgeleri içerisinde yapılacak çalışmalarla çocuklarımızın daha nitelikli ortamlarda, daha nitelikli eğitim süreçlerinden geçmesini sağlayacak ve istihdam süreçlerini imkanlı hale getirecek bir mekanizmayı hayata geçireceğiz” dedi. Ziyarette, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, okul öğretmenlerinin sorun, görüş ve önerini de dinledi. Ziyarette, ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Akça ve Yasin Özyolu ile ATO Mesleki Eğitim ve Ahilik Özel İhtisas Komisyonu Üyeleri ve MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ve ASO I. OSB Başkanı Niyazi Akdaş da yer aldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi