enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2048
EURO
35,0424
ALTIN
2.526,57
BIST
10.745,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
29°C
Adıyaman
29°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C

Atakum’un tek meydanı da iptal

Atakum’un tek meydanı da iptal
REKLAM ALANI
08.11.2023
0
A+
A-

Atakum’un tek meydanı da iptal

SAMSUN/Mehmet YAZICI – BHA

 Atakum Belediyesi ile Samsun Rotary Kulübü iş birliğinde Cumhuriyetin bir asırlık tarihini simgeleyen ‘100. Yıl Anıtı’ hayata geçiriliyor. Ancak bu anıt parkın yapımıyla, Atakum’un tek büyük meydanı etkinlikler için kullanım dışı bırakıldığı ve olası bir depremde toplanma alanı olarak kullanılabilecek önemli bir meydanın feda edileceği iddia ediliyor.

Millet bahçelerinden ne farkı var?

Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarında Samsun’da ilklere imza atan Atakum Belediyesi, bir asırlık tarihi ölümsüzleştirecek ‘100. Yıl Anıtı’ projesini hayata geçirmeye çalışıyor. Proje kapsamında; Cumhuriyetin 100 yılını temsil eden 100 kolon, Atakum Kent Meydanı’nda inşa edilecek. Kolonların ön yüzlerinde Kurtuluş Savaşı’ndan Cumhuriyete giden süreçte yaşanan gelişmeleri anlatan görseller, arka yüzünde ise rölyef süslemeler yer alacak.

“Atakum’a özgün anıt” deniliyor

Hayata geçirdiği her çalışmada; sivil toplum kuruluşları ile yakın işbirliğini sürdüren Atakum Belediyesi, bu projede de aynı şekilde ilerlemeye devam ediyor. Kent sakinlerinin sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılayacak projede, Cumhuriyetin 100 yılı bir bütün halinde anlatılıyor ama kent meydanı adeta iptal ediliyor. Projede; yeşil alanların yanı sıra; dinlenme ve oturma bölgeleri, yürüyüş sahası ve havuz bile düşünülmüş. Bölge halkının talepleri ve ihtiyaçları göz önüne alınarak hayata geçirilen projede, yer altı otoparkı daha etkin kullanılarak, trafik ve ulaşım konusunda da rahatlık sağlanacağı söyleniyor

Atakum’un tek büyük meydanı olacak

İddiaya göre Atakum Kent Meydanı’nda yer alan etkinlik ve konser alanları projede korunarak yeni bir yaşam alanı oluşturulmaya çalışılmış. Atakum’un turizm çeşitliliğine de katkı sunması hedeflenen ‘100. Yıl Anıtı’ ile kent, cazibe merkezi olma beklentisini daha da yukarı taşıyacakmış. Birçok ilki hayata geçirecek proje için Cumhuriyet, Samsun ve Atakum sevdalılarının katkılarının da beklendiği ifade ediliyor.

Türkiyede’de tek olacak

Cumhuriyetin 100. yılının 100 farklı biçimde ifade edileceği ‘100. Yıl Anıtı’ bu anlamda da Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. Milli mücadelenin başlangıcından günümüze dek yaşanan süreçlerin, farklı görsel ve rölyeflerle ifade edileceği özgün çalışma, kısa süre içinde tamamlanarak bölge halkının hizmetine sunulacak.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi