enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Asrın Felaketini Asrın Birlikteliğine Dönüştüreceğiz

Asrın Felaketini Asrın Birlikteliğine Dönüştüreceğiz
REKLAM ALANI
07.02.2024
0
A+
A-

Bakan Bayraktar, Adıyaman’da ilk olarak valiliği ziyaret ederek Vali Osman Varol ile bir araya geldi. Depremde hayatını kaybedenlerin kabirlerini ziyaret ederek mevlid programına katılan Bayraktar, daha sonra anma programına geçti.

ADIYAMAN-BHA

Tedbirleri Almak Bizlere Düşüyor

Burada bir konuşma yapan Bayraktar, “Geri getiremeyeceğimiz canlarımız var. Onların hatıralarını yaşatmak, tekrar böyle bir felaketle karşı karşıya kalmamak, kaldığımızda da bunun üstesinden gelebilmek için gerekli tedbirleri almak bizlere düşüyor.” dedi.

 

Madencilere Teşekkür

Bayraktar, 11 ilde her alanı etkileyen depremde, yakınları enkaz altında kalan doktorların, AFAD çalışanlarının vatandaşlara yardım etme gayreti içinde bulunduğunu vurgulayarak yaklaşık 10 bin madencinin de deprem bölgesinde görev yaptığını söyledi. Madencilerin canlarını hiçe sayarak büyük bir fedakarlıkla görev yaptığını anlatan Bayraktar, “Ben huzurlarınızda onlara çok teşekkür ediyorum. Milletimiz adına, bakanlığımız adına onların kahramanca tutumlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

 

İnşa ve İhya Talimatı

Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonrası oluşan kabinenin her toplantısında deprem şehirlerinin inşası ve ihyası yönünde talimatı olduğunu kaydederek kendilerinin de bu çerçevede çalıştıklarını bildirdi.

 

TPAO’nun Nüvesi

Adıyaman’ın bakanlığı için çok özel bir yeri olduğunu da anlatan Bayraktar, “Bugün göğsümüzü gere gere Gabar’daki keşiften bahsediyoruz. Sakarya Gaz Sahasındaki keşiften bahsediyoruz. Onu yapan Türkiye Petrollerinin nüvesi, burası. Burada hala üretimimiz devam ediyor. İnşallah bundan sonra da devam edecek. Adeta TPAO’nun doğuşuna, gelişimine ve bugünlere gelmesine ev sahipliği yapmış, TPAO’ya can vermiş Adıyaman’a biz de gereğini yapmaya gayret ettik.” dedi.

 

10 Bin Kişiye Yuva Oldu

Bayraktar, bakanlık olarak Adıyaman’da konteyner kentler kurduklarını belirterek “Cendere Konteyner Kentte 266 konteynerin, Türmüz Konteyner Kentte 965 ve TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğünde de yaklaşık 200 konteyner ile beraber 10 bin depremzedenin konaklamasını sağladık. Halen buna devam ediyoruz.” diye konuştu.

 

Yiğit Adıyaman Düştüğü Yerden Kalkacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adıyaman’a geleceğini ve konutların teslimiyle ilgili bir tören düzenleneceğini anımsatan Bayraktar, “Peyderpey en hızlı şekilde yeni konutlara bütün vatandaşlarımızı kavuşturmuş olacağız. Yiğit düştüğü yerden kalkar, yiğit Adıyaman inşallah düştüğü yerden kalkacak ve tekrar eski günlerine daha iyi günlere kavuşacak.” dedi.

 

Millet-Devlet Kaynaşması

Bayraktar, depremin ardından geçen bir yılda millet-devlet kaynaşmasının bir örneğinin yaşandığını aktararak “İnşallah bundan sonra da bu birlikteliği devam ettireceğiz. Adeta asrın felaketini asrın birlikteliğine dönüştüreceğiz. Ülkemizin her bir ferdi bu süreçte olduğu gibi bundan sonra da yaralarımızın daha hızlı sarılması için büyük bir gayret içerisinde olacağız.” diye konuştu.

 

Depremzede Ailelere Ziyaret

Bakan Bayraktar, programın ardından depremde yakınlarını kaybeden Yunus Tosun ile İsmail Evren’i ziyaret etti. Depremzede Yunus Tosun’un eşi ve oğlunu depremde kaybettiği, kızı ile birlikte hayatta kaldığı; İsmail Evren’in de eşinin ve 4 çocuğunun depremde yaşamını yitirdiği, kendisinin bir çocuğu ile enkazdan çıktığı öğrenildi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi