enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3707
EURO
34,5517
ALTIN
2.376,25
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C

Aşgın’dan kadınlara özel proje

Aşgın’dan kadınlara özel proje
REKLAM ALANI
05.03.2024
0
A+
A-

Aşgın’dan kadınlara özel proje

Ayhan Aykanat/Çorum-BHA

Belediye Başkan Aşgın konuşmasında, geçtiğimiz 5 yıllık dönemde olduğu gibi yeni dönemlerinde de kadınlara yönelik önemli projeler hazırladıklarını belirterek, Kadınlar Lokali, Kadın Emeği Çarşısı, Aile Yaşam Merkezi, Kreş ve Gündüz Bakım Evleri projeleriyle kadınların yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kadınlara özel sosyal tesis

Kadınlar Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada yeni dönem projelerinden de bahsederek “Hanımefendiler bizden kendilerine özel bir yer istemişlerdi. Aşçısından garsonuna tüm çalışanların kadın olduğu ve sadece kadınların kullanabileceği Kadınlar Lokali’ni şehrimize kazandıracağız.” dedi.
Millet Bahçesi içerisinde açılacak Kadınlar Lokali’ni kısa süre içerisinde tamamlayarak hizmete sunacaklarını belirten Başkan Aşgın, “Kadınlarımıza özel eğitici ve sosyal etkinlik alanı oluşturacağız. Kadınların sosyal hayata daha aktif bir şekilde katılmalarını sağlayacağız” dedi.

Üç bölgeye belediye tarafından işletilecek kreş yapılacak

AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde özellikle çalışan kadınların en önemli ihtiyaçlarından birisi olan çocuk kreşi konusunda da çalışma yapacaklarını ifade Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın şu ifadeleri kullandı. “Çorum Belediyesi tarafından işletilecek olan Kreş ve Gündüz bakım evlerimizi şehrimizin farklı bölgelerinde inşa edeceğiz. Projelerini ve ihale dosyasını hazırladık. Kreş ve gündüz bakım evleri ile yavrularımızın fiziksel, zihinsel, sosyal, ahlaki, duygusal ve öz bakım becerilerini geliştirmek için tüm koşulları sağlayacağız.”

Aileler için özel projeler

Ailelerin çocuklarıyla birlikte eğlenecekler hoşça vakit geçirecekleri Aile Yaşam Merkezi kuracaklarını belirten Başkan Aşgın, burada fitness ve spor salonları, yetişkin ve çocuk oyun alanları, geleneksel çocuk oyun alanları, hobi atölyeleri, duvar tenisi, kabin sineması gibi etkinliklerin yapılacağını söyledi.
Başkan Aşgın ayrıca çocukların mevsim şartlarından etkilenmeksizin 12 ay boyunca rahatça oyun oynayabilecekleri, güvenli bir şekilde vakit geçirebilecekleri kapalı oyun alanları oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi