enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Aselsannet ‘EBİS’ projesi ile beton kalitesi güvenliği çok yönlü denetleniyor

Aselsannet ‘EBİS’ projesi ile beton kalitesi güvenliği çok yönlü denetleniyor
REKLAM ALANI
09.11.2023
0
A+
A-

ASELSANNET ‘EBİS’ PROJESİ İLE BETON KALİTESİ GÜVENLİĞİ ÇOK YÖNLÜ DENETLENİYOR…

5 YILDA, 405 BİN BİNANIN BETON DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

ASELSANNET GENEL MÜDÜRÜ ERDOĞAN: YERLİ VE MİLLİ PROJELER İLE ÜLKEMİZE KATMA DEĞER SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye’de inşaatlarda kullanılan betonların kalitesinin denetlenmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Aselsannet arasında 05.02.2018 tarihinde sistem inşasının kurulması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile geliştirilen ve 81 ilde halk sağlığı ve güvenliğini etkileyen ulusal çaplı bir proje olan Elektronik Beton İzleme (EBİS) projesi ile yapılardaki betonların her aşaması elektronik ortamda izlenmeye başlandı. Projenin sistem alt yapısının kurulumu dışında sistem sağlayıcılığını üstlenen Aselsannet, Bakanlığa bağlı laboratuvar kuruluşlarının tüm proje kapsamındaki faaliyetlerini yürütüyor.

EBİS Merkezi İzleme Yazılımı ve Mobil İletişim Altyapısı kuruldu

Aselsannet proje kapsamında geliştirilen EBİS Merkezi İzleme Yazılımı ve Mobil İletişim Altyapısı ile tüm sistem bileşenlerini nesnelerin interneti (Internet of Things – IoT) teknolojisi ile geliştirerek, bağlantılı iletişim ağı oluşturdu. Geliştirilen sistem sayesinde beton etiketleri, beton kırım cihazları, RFID el terminalleri, kür havuzları ve beton mikserlerinden servis sağlayıcı aracılığıyla alınan veriler, işlenip standartlaştırılarak Bakanlığa sunuluyor. Aselsannet ayrıca yazılım ve donanım sağlayıcılığının yanı sıra, Bakanlığın belirlediği laboratuvarlara keşif, cihaz tedariği, kurulum ve teknik destek hizmeti veriyor. Sistemin 7/24 işlemesi ve kullanıcıya yönelik destek vermek amacıyla EBİS Çağrı Merkezi de devreye alındı.

Beton kalitesi çok yönlü denetleniyor

İnşaat sektöründe beton kalitesinin güvenliğini sağlamak adına çok yönlü denetim sağlayan bir sistem olan EBİS projesi ile beton numunesinin hangi mikserden alındığı, hangi laboratuvara gittiği, kürlenme durumları olmak üzere numunenin her aşaması RFID teknolojisi ile izlenip takip ediliyor. RFID çipler sayesinde numuneyi izlemenin yanında beton dayanımını ölçen sistem durumu Bakanlığa raporluyor.

“Sağladığımız katmadeğer ile gurur duyuyoruz”

2018 yılından bugüne kadar 405 bin binanın beton denetiminin başından sonuna donanım ve yazılım ekipmanları ile gerçekleştirildiğini açıklayan Aselsannet Genel Müdürü Recep Ali Erdoğan, ülkeye sağladıkları katmadeğer ile gurur duyduklarını belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Aynı zamanda projelerimizi uluslararası platformlara taşımak adına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Arnavutluk, Azerbaycan, Katar, KKTC, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler ile uluslararası çapta projelerimizi sunarak yurtdışı ile ilişkilerimizi geliştirmekteyiz. Aselsannet olarak IoT sektörünü çok önemsiyoruz ve gelişmeye açık bir alan olarak görüyoruz. Ulusal çapta geliştirdiğimiz yerli ve milli projeler ile ülke güvenliğini önde tutarak büyümeye ve ülkemize katma değer sağlamaya devam edeceğiz”

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi