enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
26°C
Adıyaman
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
30°C

Ardahan’da değişen hava sıcaklıkları grip vakalarını artırdı

Ardahan’da değişen hava sıcaklıkları grip vakalarını artırdı
REKLAM ALANI
13.01.2024
0
A+
A-

Özkan KARAKAYA/ ARDAHAN– BHA

Ardahan’da  kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlamasıyla grip hastalığında artış yaşanırken hastanelerin acil servislerinde hasta yoğunluğu oluşuyor.

Ardahan Devlet hastanesinde birçok kişi, grip ve soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye başvuruyor. Kent merkezi ve ilçelerdeki hastanelerde de grip şikayetiyle hastaneye müracaat edenlerin sayısı günden güne artış gösteriyor. Gripten korunmada aşı, kişisel hijyen kurallarına dikkat etme gibi önlemlerin yanında bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için yeterli ve dengeli beslenme önemli yer tutuyor.

“Artan grip vakalarına karşı uzmanlardan uyarı”

Uzmanlar, domuz gribi ve son zamanlardaki artış gösteren enfeksiyonlar hakkında soğuk kış aylarında kapalı ortamlarda bulunan vatandaşlara uyarılarda bulunarak, “İnsanlar açık havaya soğuktan dolayı çıkamadığı için kapalı ortamlarda bulunuyor. Kapalı ortamlarda yayılması daha hızlı meydana geliyor. Kapalı ortamlara girerken mutlaka kesinlikle maske takılması lazım. Viral enfeksiyonlar çok bulaşıcı enfeksiyonlardır. Genellikle damlacık yoluyla dediğimiz, öksürük ile hapşırarak havada kalan damlacıkların daha sonra o bölgeye gelen insanların teneffüs etmesiyle enfeksiyon kapar. Hastalara bizim önerimiz ilk etapta hastalanmamak yönünde oluyor. Bunun içinde bazı tedbirler almak gerekiyor. Kendimizi koruyacağız mümkün olduğunca toplu alanlara girerken maske takılması gerekiyor. Kış ortamında böyle hastalıklar daha yaygın oluyor. Yani Kasım-Aralık-Ocak aylarında çok yaygındır. Mevsimsel grip ile birlikte seyreder. İnsanlar açık havaya soğuktan dolayı çıkamadığı için kapalı ortamda bulunuyorlar. Bağışlık sistemine güçlendirici takviye gıdalar alınmalıdır. Yemeğe, uykuya dikkat edilmelidir. Bu şekilde hafif atlatılır” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi