enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0754
EURO
38,0330
ALTIN
2.839,73
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
29°C
Adıyaman
29°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
28°C

Ardahan ormanlarında nadir Reishi mantarı bulundu

Ardahan ormanlarında nadir Reishi mantarı bulundu
REKLAM ALANI
12.08.2024
0
A+
A-

Ardahan ormanlarında nadir Reishi mantarı bulundu

ARDAHAN-BHA

Hanoğlu, mantarın görüntüsünü telefonuyla çekerek Google’a yükledi ve böylece mantarın “Reishi Mantarı” olduğunu öğrendi.

Hanoğlu, bu nadir mantar türünün bulunduğu ormanların korunması gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Hanoğlu, Reishi Mantarı’nın ekosistem açısından önemli olduğunu ve ormanların bu tür değerli mantarlardan korunması gerektiğini ifade etti.

Reishi Mantarı Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Reishi Mantarı, Ganoderma cinsine ait bir mantar türüdür ve sağlık yararları ile bilinir. Anavatanı Çin, Japonya ve Kore olan bu mantar, geleneksel tıpta tedavi ve beslenme amaçlı kullanılır. Çin’de “ölümsüzlük mantarı” olarak adlandırılan Reishi Mantarı, ilk endüstriyel ilaç üretimi çalışmalarında organ fonksiyonlarını geliştirdiği ve yaşamı uzatıcı etkileri olduğu gözlemlenmiştir. Günümüzde gıda takviyesi olarak yaygın şekilde yapay yetiştiriciliği yapılan mantar, ilaç, gıda takviyesi ve kozmetik sektörlerinde kullanılır.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi