enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3520
EURO
34,7850
ALTIN
2.394,20
BIST
10.268,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
20°C
Adıyaman
20°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
22°C

Ankara’nın Coğrafi İşaretli Lezzetleri, Gastronomi Haberciliği ile tanıtılacak

Ankara’nın Coğrafi İşaretli Lezzetleri, Gastronomi Haberciliği ile tanıtılacak
REKLAM ALANI
05.02.2024
0
A+
A-

BAŞKENTİN MUTFAĞI GASTRONOMİ HABERCİLİĞİ İLE TURİZME KAZANIDIRILACAK

Proje kapsamında; fakültede eğitim gören öğrencilere içerik geliştirme ve tanıtım eğitimleri verilerek, Ankara’nın coğrafi işaretli lezzetlerinin turizmde rolünün medya aracılığı ile arttırılması hedefleniyor. Alanında uzman gazeteci, akademisyen ve sektör temsilcilerinin katılacağı paneller ile öğrencilerin turizm odaklı mesleklerini icra etmeleri sağlanacak.

TURİSTLERİN 88.2’si GASTRONOMİ’Yİ ÖNEMSİYOR

Ziyarette, Ankara’nın turizm potansiyeline lezzetleri ile katkı sunulması amaçlandığı ifade edilirken, Genel Başkan Dr. Basa “ TURSAB’ ın gastronomi turizmi üzerine yaptığı araştırmaya göre; Dünyada turistlerin yüzde 88.2’si ’Destinasyon seçerken yemek çok önemli‘ demektedir. Yine Türkiye turizminin gelirlerinin 5’te biri yeme-içme sektöründen gelmektedir. Bu verilerden yola çıkarak projemizi hazırladık, sonuçlarının turizm açısından önemli faydalar getireceğine inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki medya fark ederse toplumda fark eder. “ dedi.

DEKAN PROF.DR. YAZICIOĞLU “ GASTRONOMİ HABERCİLİĞİ TURİZME İVME KAZANDIRACAK”

Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu yaptığı açıklamada ” Başkent Ankara lezzetler bakımından zengin bir yer. Fakat medyada yeteri kadar yer almadığını gözlemledik. Gastronomi haberciliğinin Ankara’da öneminin artması ile birlikte turizmde yeni bir ivme kazanacaktır “ dedi.

Başkan Dr. Basa ziyaret sonunda kabulleri ve destekleri için Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu’na teşekkür etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi