enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Ankara’dan Dünyaya Tesbih Yolculuğu

Ankara’dan Dünyaya Tesbih Yolculuğu
REKLAM ALANI
22.08.2023
0
A+
A-

2007 yılından itibaren tesbih sanatı ile profesyonel olarak ilgilenen ve yurt dışından da sipariş alan Zeki Gönenç Gürsoy, nadide parçaların nasıl yapıldığını ne kadar değerli olduğunu ve alıcısıyla nasıl buluştuğunu anlattı.

“Tesbihleri Sana Emanet Ediyorum Oğlum”

Tesbihe olan yolculuğun ve güzide parçaların ortaya çıkışının “Tesbihleri sana emanet ediyorum oğlum” cümlesinden sonra nasıl başladığını anlatan Gürsoy, “Dedem Milli Eğitim Bakanlığı’nda müfettişti. Teftişe gittiği yerlerden tesbih toplardı. Çok ilgisi vardı tesbihe. Mezun olmadan önce de uğraşıyordum tesbihle ama ‘Tesbihleri sana emanet ediyorum oğlum’ dedikten sonra asıl ilgim başladı. Profesyonel olarak 2007’de başladım. Küçüklükten beri dedemin yanındaydım. Geleneksel usta-çırak ilişkisi ile yetiştim ama işin aslına bakarsak verdiği tesbihleri kullanarak, çekerek ve hissederek buralara geldim” dedi.

 

İletişimde Sosyal Medyanın Önemi Büyük

Tesbihlere yurt dışının da çok rağbet gösterdiğini dile getiren Zeki Gönenç Gürsoy, “Şu anda yarı yarıya yurt dışı ve yurt içi talepler var. Kuveyt, Katar ve Bahreyn ağırlıklı yurt dışına gönderim yapıyoruz. Kalanı da yurt içinde kullananlar ve koleksiyonerlerimiz talep ediyor. Yurt dışından talepler özellikle yerlileri ve durumları çok iyi. Katar ve Kuveyt’te sanata çok ilgi var. Genelde sosyal medya üzerinden iletişime geçiyoruz ve sosyal medyanın önemi büyük. Çoğu zaman İngilizce konuşarak anlaşıyoruz. Eşim de İranlı zaten Arapça ve Farsça konuştuğumuz zamanlar da oluyor. Eşim de tezhip sanatı ile uğraşıyor. Beraber sanatla uğraşarak yaşamımızı devam ettiriyoruz. Zaten 15 senedir bu işle uğraştığım için hazır oturmuş müşterilerimiz de var. Bahreyn ve Kuveyt’te sınırlı bir nüfus olduğu için hepsi de birbirini tanıyor. Reklamımız aslında bu şekilde de yapılıyor” diyerek sosyal medyanın ve sanatın önemini dile getirdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi