enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2340
EURO
35,1376
ALTIN
2.468,22
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Ankara’da Turizmin Enleri Belirleniyor – Birlik Haber Ajansı- Türkiye’nin Haber Ağı

Ankara’da Turizmin Enleri Belirleniyor – Birlik Haber Ajansı- Türkiye’nin Haber Ağı
REKLAM ALANI
29.04.2024
0
A+
A-

Ankara Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen, ‘Turizmin Enleri Ödül Töreni’ Jüri heyeti toplantısına, Anadolu Ankara Turizm İşletmeciliği Derneği Başkanı Birol Akman, Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Turizmci Ceren Anadol ile jüri üyeleri katıldı. Heyet, 30 kategoride yılın enlerinin belirlemek için görüş alışverişinde bulundu.

AKMAN: TURİZMİN ÖNDE GELENLERİ ÖDÜLLENDİRİYORUZ

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Birol Akman, Ankara’da turizmin önde gelenlerini ödüllendirdiklerini söyledi. Akman, “Otellerde, restoranlarda, seyahat acentelerinde en iyi rehberi, en iyi acenteyi, en iyi acenteyi, en çok misafir getiren acenteyi seçiyoruz. 27 dolayında kategoride en iyileri belirliyoruz. Bir de üniversitelerde öğrenciler proje üretiyor bir de en iyi projeye ödül veriyoruz. Ödül töreninin bu yıl 4’üncüsünü 4 Haziran’da JW Marriott Ankara Otelde düzenleyeceğiz” dedi.

“ANKARA’NIN 2028 YILI HEDEFİ 5 MİLYON TURİST”

Ankara’nın turizmde her geçen gün hak ettiği değeri bulduğunu ifade eden Akman şöyle konuştu:

“2019 yılında Ankara’ya 750 bin turist geliyordu. Biz pandemi sonrası bu rakamı geçerek geçen yıl 770 bine ulaştık. Ankara’ya bu sene ise 1 milyon yüz bin ya da iki yüz bin turist bekliyoruz. 2028’de ise hedefimiz 5 milyon turist hedefliyoruz. Türkiye’nin 2028 hedefi 100 milyon turist, 100 milyar dolar gelir. Ankara’da ise biz 2028 yılında 5 milyon turist hedefi ile iyi bir seviyeye ulaşacağız. Gelen turistler daha çok Ankara’da kültür ve sağlık turizmi üzerine odaklanmış durumda. Kültür ve sağlık turizmi alanında iyiyiz. Bakanlığımızın düzenlediği Kültür Yolu Festivali çok önemli yer teşkil ediyor. 10 gün süren bir organizasyon oluyor. Sağlık turizminde öndeyiz. Kongre turizminde de şu anda yeni yeni hareketlenmeye başlıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu 5 milyonu tutturabilmek için turizmi de çeşitlendirmemiz lazım. Onun için bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Bizde bu enler töreninde bu tip çalışan kişileri ödüllendiriyoruz”

TUNA: ANKARA TURİZMDE DAHA İYİ NOKTALARA GELECEK

Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna ise Başkent’in çok değerli olduğunu belirterek Ankara’nın turizm değerlerinin çok fazla olduğunu ancak genel olarak yeterli bilinmediğini söyledi. Tuna, “Amacımız Ankara’da turizmin olabilirliğine varlığına dikkat çekmek. Ankara turizmine değer katan kişileri, kuruluşları, etkinlikleri ödüllendiriyoruz. Bununla ilgili olarak da turizmin paydaşlarından oluşan önemli bir jüri üyemiz var. Bu üyeler ödül töreninden 2-3 ay kadar önce çalışmaya başlıyor. Ciddi bir çalışma yapılıyor. Bunun içerisine oteller, seyahat acenteleri, turist rehberleri, restoranlar, turizmle ilgili olarak araştırmacılar bunların hepsi değerlendiriliyor. Yaklaşık 30 dalda bir değerlendirme yapıyoruz. Bu dallarda ödüle hak kazananlar Ankara’nın Enleri Ödül Töreniyle birlikte ödüllendiriliyor” dedi.

Ankara’da iyi şeyler olduğunu ifade eden Tuna, “Burada gerek merkez yönetim gerek yerel yönetimlerin etkili çalışmalarıyla Ankara gerek şehirleşme açısından gerek turizm açısından mesafe kat etti. Özellikle Hacı Bayram Veli bölgesi, Ankara Kalesi bölgesi, Hamamönü bölgesinde tarihi kent ortaya çıkmaya başladı. Önümüzdeki dönemlerde yapılacak alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla daha da iyi noktalara gelecek” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi