enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5125
EURO
34,8747
ALTIN
2.440,45
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Ankara’da ‘kartondan’ sıra; Rize’de ‘VIP’ hizmet!

Ankara’da ‘kartondan’ sıra; Rize’de ‘VIP’ hizmet!
REKLAM ALANI
28.02.2024
0
A+
A-

Mesleğim gereği Karadeniz Bölgesi’nde doğudan batıya, güneyden kuzeye çeyrek asırdan fazla güncel, siyasi, ekonomik ve sportif gelişmeleri takip ederek Türkiye gündemine taşıdım.

1 yıldır Ankara’da ‘Türkiye’nin En Büyük ‘Haber Ağı’ Birlik Haber Ajansı’nda Genel Müdür olarak görev yapıyorum. Hayatımızda bu bölgede geçince sevdiğimiz coğrafyadan uzak kalamıyoruz. Hele de Rize-Artvin Havalimanı ile ulaşımda yaşanan konforu da göz önüne alınca her fırsatta memleketimize gelmeye çalışıyoruz.

Geçen hafta sonunu Rize’de geçirince bir vesile ile yolum Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine düştü. Rize’de 1990’lı yıllar ve 2000’li yılların başında bir dönem SSK ve Devlet Hastanelerinin durumunu bilen, yaşanan doktor ve ilaç kuyruğu çilelerine tanık olan biri olarak sağlıkta Rize’nin fiziki anlamda geldiği üst noktayı girdiğim acil serviste görmek beni mutlu etti.

8 ayda inşa edilen, renk seçiminden ışıklandırmaya, polikliniklerden lobi alanlarına, hasta bekleme noktalarından doktor ve hasta odalarına kadar her şey en ince ayrıntısına kadar özenle düzenlenmiş. 2 katlı, 55 yataklı, modern tıbbı cihazlarla donatılmış, 5 yataklı akut diyaliz ünitesi, 12 yataklı erişkin yoğun bakım ünitesi yer alan acil servis tam anlamıyla 5 yıldızlı bir otel konforunda.

RTEÜ Geliştirme Vakfı ve RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ile emeği geçen milletvekillerimize, il sağlık teşkilatına ve destek verenlere teşekkür etmek borcumuz.

Son 1 yıldır Türkiye’nin birçok ilini yakından görme fırsatım oldu. Rize; birçok alanda diğer illerimize göre oldukça önde.

Ankara’da hastanede ‘karton’ sıra; Rize’de ‘VIP’ hizmet!

Ankara’dan size çarpıcı bir örnek vereyim.

Geçen ay Çankaya’da Bahçelievler’de bir sağlık kuruluşuna başvurdum. Eski bir bina… Dar koridorlar….Doktor kan tahlili istedi. Bodrum kata indim!

Sıra almak istedim. Görevli üzerinde kalemle ‘40’ yazılı bir karton kağıt uzattı. Bu nedir dedim?

‘Kan tahlili için sıra numaranız’ yanıtını aldım!

Monitör ya da ekran o gün için arızalı diyeceğim ancak bir monitör de göremedim.

Burası Başkent Ankara’da bir sağlık kuruluşu. Elbette Türkiye’de 84 milyonun ikametgahı Ankara’da üst düzey sağlık kuruluşları mevcut. Kaliteli sağlık hizmeti almak da çok mümkün.

Ancak sonuç itibariyle karton kağıtla tahlil sırası beklediğimiz bir sağlık kuruluşu da var.

Ankara’da böyle bir sağlık kuruluşu ile karşılaşmak şaşırtıcı….

Bu örnekleri görünce Rize’nin sağlıktaki fiziki değişimi sevindirici. Hele 850 yataklı Şehir Hastanesi inşaatının tamamlanmasıyla Rize farklı bir konuma gelecek.

Rize’deki bu değişim dönüşüm elbette kolay olmuyor. Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dolayı her ne kadar Rizeli profili güçlü ise de bakanlıklarda, kurum ve kuruluşlarda projeleri takip etmek sonuç almak ayrı bir mesai gerektiriyor.

Milletvekili Muhammed Avcı siyasi tecrübesiyle Ankara’da, Rize için yakından takip ettiği projelerde sonuç alıyor.  Buda Rize’nin şansı. Rizeli olmanız, bir projeyi istemeniz yetmiyor, Ankara’da o proje için ciddi bir mesai harcamanız da gerekiyor.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi